Regija
DJEČJE GRADSKO VIJEĆE

Vinkovčani bili na “zelenom” susretu
Objavljeno 25. rujna, 2023.
VINKOVCI - Dječje gradsko vijeće Vinkovaca sudjelovalo je na 15. susretu gradova i općina – prijatelja djece u Karlovcu. Vinkovačko izlaslanstvo činili su zamjenik dječje gradonačelnice Gregor Lusavec i dječja vijećnica Dora Tomić u pratnji voditeljice Ane Mari Stojanović i koordinatoprice projekta Danijele Ozdanovac. Tema 15. susreta bila je "Zeleni susreti – učinkovito, digitalno i održivo", uz upoznavanje projekta "Karlovac – pametan grad". Domaćini su gostima priredili raznovrstan program, kako za djecu tako i za odrasle u reprezentativnim prostorima i lokacijama, poput novog, prvog virtualnog kina Edison, Centra "Nikola Tesla" te posjeta Starom gradu Dubovcu i jedinstvenom slatkovodnom akvariju Aquatika.

Odrasli predstavnici sudjelovali su na panelu gdje su dobili znanja o ekološkom i održivom razvoju koja će im pomoći u radu na projektima i radionicama, a djeca su bila polaznici medijskih i kreativnih sadržaja te su također dobila nova saznanja koja će im služiti u promicanju, poticanju i uspostavljanju boljeg rada Dječjeg gradskog vijeća.

Karlovac je i prekrasan ekološki osviješten grad, oduševljeni su Vinkovčani, ima "Zelenu knjižnicu", solarne elektrane na gotovo svim javnim ustanovama i mnonogo toga drugog.

- Sva ta saznanja nosim sa sobom natrag u Vinkovce. Vidjevši veliki energetski i razvojni potencijal drugih gradova, želim da i mi idemo tim putem. Nadam se, a i vjerujem, kako će to sve imati naš grad Vinkovci – kaže voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ana Mari Stojanović.

- Putovanje u Zagreb i Karlovac bilo je nevjerojatno iskustvo. U Zagrebu sam uživao u posjetu kinu i gledanju najnovijeg filma. U Karlovcu sam nazočio zanimljivom predavanju o animaciji, što me potaknulo da istražim više o tom području, i imao sam priliku posjetiti slatkovodni akvarij Aquatika, koji izgleda odlično - iznosi svoje dojmove Gregor Lusavec. M.F.
Posjetili su virtualno kino Edison, Centar “Nikola Tesla”, Stari grad Dubovac, slatkovodni akvarij Aquatiku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNSKA ZABAVA

34. Ladimirevački divani

2

NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena
prva adventska svijeća,
svijeća nade i iščekivanja

3

DONJI MIHOLJAC

Vrtićarci okitili božićno drvce