Regija
U ULICI NIKOLE TESLE IZGRAĐENA CESTA I OBORINSKA ODVODNJA

Kompletna modernizacija ulice stajala 67.180 eura
Objavljeno 21. rujna, 2023.
ČRNKOVCI - Asfaltiranjem kolnika u dužini 313 metara završena je izgradnja ceste u Ulici Nikole Tesle u Črnkovcima. Nakon asfaltiranja djelatnici tvrtke Grapa iz Osijeka uređenje ceste završili su zemljanim radovima. Investitor radova bila je Općina Marijanci, a uz općinska sredstva u financiranju modernizacije ceste u Teslinoj ulici sudjelovalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 33.180 eura. Ukupna investicija iznosi 67.100 eura te je preostali iznos osigurala Općina Marijanci.

U Općini Marijanci naglašavaju kako je cilj ovog projekta bio podizanje razine zadovoljstva i kvalitete življenja u Črnkovcima. ‘‘Postojeća cesta bila je izvedena kao makadam s malom količinom tucanika i bez sustava oborinske odvodnje. U nepovoljnim vremenskim uvjetima gotovo je nemoguće bilo prometovati, što je uzrokovalo velike poteškoće stanovnicima ove ulice‘‘, kazao je načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić.

Uz izgradnju kolničke konstrukcije radovi su obuhvatili i gradnju sustava kanalske oborinske odvodnje te izmještanje plinovoda. Tako su stanovnici Črnkovaca dobili još jednu uređenu i infrastrukturom opremljenu ulicu, koja je omogućila sigurnost prometa, komunalnu opremljenost i uređeni okoliš za stanovnike. S. Fridl
Možda ste propustili...

U OKVIRU MJESECA ASTRONOMIJE ĐAKOVO 2023.

Radionice raketnog modelarstva, svemir u predavanju

ĐAKOVAČKI KUD MEĐU TRI NAJSTARIJA DRUŠTVA

Sklad slavi 160 godina, ima u pola stoljeća i 16 brakova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNSKA ZABAVA

34. Ladimirevački divani

2

NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena
prva adventska svijeća,
svijeća nade i iščekivanja

3

DONJI MIHOLJAC

Vrtićarci okitili božićno drvce