TvObzor
OD 23. RUJNA NA HTV1

Druga sezona serije “Hotel Portofino” snimana u Hrvatskoj
Objavljeno 22. rujna, 2023.
Jedan od novih likova igra poznati hrvatski glumac i finalist 10. sezone showa “Zvijezde pjevaju” Marko Braić

Drugu sezonu dramske serije “Hotel Portofino”, o britanskoj obitelji koja 1920-ih posjeduje i upravlja hotelom za bogate klijente na čarobnoj talijanskoj rivijeri, prikazuje se od subote, 23. rujna, na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1). Autor i scenarist je Matt Baker, a redatelj Adam Wimpenny.Kao i prva sezona, nastavak britanske serije sniman je u Hrvatskoj; u Zagrebu te u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. Ekipa je 11 dana snimala u Zagrebu, u Preporodnoj dvorani (HAZU), u Hrvatskom institutu za povijest na Gornjem gradu te u Muzeju za umjetnost i obrt. Među ostalim su lokacijama Matulji, Grožnjan, Belaj i Rijeka. Uz nastavak suradnje s glavnim glumačkim ansamblom - Natasha McElhone, Mark Umbers, Olivia Morris, Oliver Dench, Louisa Binder, Claude Scott-Mitchell, Elizabeth Carling, Pasquale Esposito i Lucy Akhurst - priča druge sezone donosi i nove likove, a jedan od njih igra poznati hrvatski glumac i finalist 10. sezone popularnog showa “Zvijezde pjevaju” Marko Braić.


Za suradnju na seriji “Hotel Portofino” i svoj lik Brune Marko Braić kaže: “Bruno je simpatičan Talijan koji puno radi kako bi zaradio za osnovne potrepštine. Šegrt je svog šefa Salvatorea, kojega igra riječki glumac Bruno Nacinovich. Nađe se tu i Paola, djevojka u koju se Bruno zaljubi, a koju utjelovljuje predivna glumica Carolina Gonnelli. Divno je biti dijelom ovakve jedne TV produkcije, snimati na predivnim lokacijama Opatije i Lovrana te doživjeti iskustvo glumačke sinergije s toliko kolega iz Engleske. Posebno me veseli što smo ovo ljeto već snimili i treću sezonu, tako da gledatelji i dogodine mogu očekivati nove Portofino dogodovštine.”


U nadolazećoj sezoni ljeto je 1927. godine. Bella Ainsworth svoju veliku energiju još posvećuje hotelu Portofino, koji je prerastao dječje bolesti i procvao. Na Bellino olakšanje, njezin beskorisni muž Cecil nije viđen otkad je otišao u Englesku krajem prethodnog ljeta, ali ona je i tužna jer joj nema ni sina Luciana, koji se skrasio u Londonu sa svojom novom suprugom Rose. Na početku sezone Bella se veseli Lucianovu dolasku na odmor i prilici da s njim razgovara o planovima da prostorije u podrumu preuredi u kupelj, ali zabrinuta je za njegov brak jer Rose neće doputovati s njim.

U prvoj epizodi druge sezone, koja je na rasporedu 23. rujna u 17.10, projekt izgradnje kupelji u podrumu prelazi budžet. Dok Bella strepi od anonimne inspekcije, iznenadi je neočekivan i neželjen povratak bliske osobe. D.M.