Regija
RIBOLOVNA ŠPORTSKA UDRUGA PROSLAVILA 90 GODINA

Donjomiholjačka “Udica” u sportskome je ribolovu među najboljima u državi
Objavljeno 21. rujna, 2023.
DONJI MIHOLJAC

Članovi Ribolovne športske udruge ‘’Udica’’ Donji Miholjac, u nazočnosti prijatelja i gostiju, proslavili su 90 godina uspješnog djelovanja svoje udruge.Na proslavi, kojom je svečano i dostojanstveno obilježena velika godišnjica postojanja ‘’Udice’’, pozdravne riječi uputio je predsjednik društva Miroslav Molnar. Prisjetio se bogate povijesti i zaslužnih članova društva te pohvalio aktualne uspjehe članova na domaćim i inozemnim ribolovnim natjecanjima. Također, u proteklom razdoblju ‘’Udica’’ je brinula o očuvanju i unaprjeđenju kvalitete ribolovnih voda, zaštiti prirode i okoliša. Izgrađen je i ribički dom, koji se iz godine u godinu dograđuje i oprema.

- Važno je napomenuti da je ‘’Udica” uz još neke ribolovne udruge bila inicijator osnivanja Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza. U sedamdesetim godinama prošloga stoljeća donjomiholjački ribiči bili su prvaci Hrvatske, a dio njih i reprezentativci Jugoslavije - podsjetio je Molnar. Dodao je kako se uspjesi nastavljaju i na natjecanjima za Kup Hrvatske te da posebno vrijedi istaknuti međunarodne uspjehe.

Danas je ‘’Udica’’ moderna ribolovna udruga koja gaji gotovo sve natjecateljske discipline ribolovnog sporta, za što je zaslužno sadašnje vodstvo, ali i svi bivši djelatnici i entuzijasti koji su pridonijeli da postane poznata u domaćim i međunarodnim krugovima športskog ribolova. Na Kupu jadransko-podunavskih zemalja osvojena su dva prva i jedno treće mjesto.

Na svečanosti su uručena priznanja najzaslužnijima, koji su svojim zalaganjem pridonijeli radu i ugledu društva. Priznanja zaslužnim članovima uručio je predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever. Pohvalio je rad ‘’Udice” kao jednog od najboljih sportskih kolektiva u području sportskog ribolova u Hrvatskoj te predložio da se za 100. obljetnicu izradi monografija kao trajan spomen svim donjomiholjačkim ribičima.

Proslavi jubileja RŠU-a ‘’Udica’’ nazočili su predsjednik Gradskog vijeća Donjeg Miholjca Dražen Trcović i gradonačelnik Goran Aladić, koji su čestitali vrijednim članovima udruge na kvalitretnom radu i visokom jubileju.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

TRADICIONALNI SUSRET STARIJIH OSOBA GRADA POŽEGE

Veselo, jer… „Nitko ne smije biti sam“

ISPLATA TIJEKOM PROSINCA NA TEKUĆE ILI ŽIRORAČUNE

Božićnice u visini od 50, 60 i 80 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana