Kultura
NOVE BESPLATNE E-KNJIGE SUVREMENIH HRVATSKIH SPISATELJICA

Premašena brojka od 200 naslova
Objavljeno 21. rujna, 2023.
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige šest proznih naslova suvremenih hrvatskih spisateljica. Autorice objavljenih knjiga su Staša Aras, Aleksandra Kardum, Natalija Miletić, Jadranka Pintarić, Marina Vujčić i Jelena Zlatar Gamberožić, čime je premašena brojka od 300 domaćih književnih naslova u projektu, od kojih su 123 prozna. S novim je naslovima od 347 objavljenih čitateljima dostupno njih 312.

Objavljene su zbirke kratkih priča "Meke granice" Staše Aras, "Nisam" Natalije Miletić i "Strani gradovi" Jelene Zlatar Gamberožić, zbirka proznih zapisa "Kamate na ljubavne uzdahe" Jadranke Pintarić te romani "Pratim te" Aleksandre Kardum i "A onda je Božo krenuo iz početka" Marine Vujčić.

Staša Aras s lakoćom balansira između tzv. normalnog i pomaknutog, mračnog, uznemirujućeg, Natalija Miletić fascinira raznolikošću ljudskih nesreća te sposobnošću da uvijek iznova iznenadi čitatelja, a Jelena Zlatar Gamberožić prenosi trenutke koji nas zaokupljaju i ostaju nepremostive zapreke na putu do boljeg života. Knjiga "Kamate na ljubavne uzdahe" opisuje se kao mješavina dnevničkog zapisa, epistole, fikcije, eseja, dok roman "Pratim te" svoju priču plete oko tečaja argentinskoga plesa i njegovih polaznika.

U primarno psihološkom romanu "A onda je Božo krenuo iz početka" mnogo je duhovitih mjesta i prije svega dobrih pripovjednih rješenja, zbog čega Božo postaje poprilično "naš" i razumljiv, a roman čitak i s izuzetnom unutarnjom dinamikom. H
Možda ste propustili...

ZORAN ŠIMUNOVIĆ AKADEMSKI SLIKAR I VODITELJ GALERIJE

Gledati svijet očima umjetnika je neopisivo i kritički složeno

"50 YEARS OF HIP-HOP - AMERICAN SPACES TOUR"

Turneja u povodu 50 godina hip-hop glazbe stiže i u osječki GISKO

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRODNEVNI PROGRAM KONCERTNE DVORANE KRAJEM PROSINCA

Lisinski slavi svoj 50. rođendan

2

OGRANAK MATICE HRVATSKE ORAHOVICA

Ivan Grgurić Orahovicu je volio na poseban način

3

U DVORANI KULTURNOG CENTRA U NOVOM SADU U POVODU 100. OBLJETNICE SMRTI

Koncert posvećen Dori Pejačević