Novosti
JUTROS U ZAGREBU

Umro saborski zastupnik Hrvoje Šimić
Objavljeno 20. rujna, 2023.

NAŠICE

Saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Našica Hrvoje Šimić (51) umro je jutros u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu, nakon kratke i teške bolesti.

Šimić je rođen 28. listopada 1972. u Našicam, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 2002. godine radio je u Domu zdravlja Našice na radnom mjestu liječnika u Hitnoj medicinskoj pomoći, a 2003. godine zaposlio se u Općoj županijskoj bolnici Našice. Od 2011. do 2022. bio je ravnatelj Opće županijeske bolnice Našice, a od tada je obnašao dužnost zamjenik ravnatelja.

Političku karijeru je započeo 2007. i dugi niz godina bio je gradski vijećnik. Na posljednjim lokalnim izborima izabran je za zamjenika gradonačelnika Našica. U Hrvatski sabor izabran je 2020. godine i bio je član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i vrlo aktivan u izaslanstvu pri OESS-u.

Politička karijera nije ga spriječila da se angažira i u sportskoj djelatnosti. Dugi niz godina bio je službeni liječnik Rukometnog kluba Nexe Našice.

Brzojav sućuti obitelji preminulog saborskog zastupnika Hrvoja Šimića uputio je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

‘U ovom neizmjerno teškom i bolnom trenutku za cijelu Vašu obitelji, primite izraze iskrene i duboke sućuti uime zastupnica i zastupnika u Hrvatskom saboru i moje osobno. Njegovim izborom za zastupnika u Hrvatskom saboru 2020. godine dobili smo kolegu u kojeg se uvijek moglo pouzdati. Svoju zastupničku dužnost obavljao je stručno, profesionalno i predano. Kao iskusan liječnik i nekadašnji ravnatelj bolnice, poseban doprinos dao je u radu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, a aktivan je bio i u našem izaslanstvu pri OESS-u. Osobno ću ga pamtiti kao uvijek pozitivnu, nadasve ugodnu, srdačnu i toplu osobu. Hrvoje Šimić bio je čovjek velika srca i zato će nam svima silno nedostajati’’, stoji u brzojavu sućuti predsjednika Jandrokovića.

U povodu smrti Hrvoja Šimića, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, uputio je pismo svim Našičanima i Našičankama te obitelji izraze sućuti. Podsjetio je da Hrvoje Šimić bio je istaknuti član zajednice, prijatelj i obiteljski čovjek.

‘’Živio je prvenstveno za svoj humani poziv liječnika, za Opću županijsku bolnicu Našice, ali i za svoj voljeni grad Našice, za Našičanke i Našičane, za lijepu našu domovinu Republiku Hrvatsku’’, napisao je gradonačelnik. S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana