Osijek
VELIKO PRIZNANJE UNIKOM-U

U Europskoj zajednici
zoovrtova i osječki
Objavljeno 19. rujna, 2023.
Primanje ZOO vrta Osijek u Europsku zajednicu zooloških vrtova i akvarija priznanje je Osijeku i Unikomu, koji gospodari tim jedinstvenim prostorom kakvim se malo tko u Hrvatskoj može pohvaliti. To znači i nove, ekskluzivne vrste životinja koje će se moći vidjeti u Osijeku.

Čestitke je Unikomu uputio i osječki gradonačelnik Ivan Radić, a direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je kako su netom doznali tu informaciju.

- U kolovozu su kod nas bili predstavnici Europske zajednice zooloških vrtova i akvarija. Moram napomenuti da Unikom sa Zoološkim vrtom Osijek od 2007. pokušava ući u tu krovnu instituciju zooloških vrtova i akvarija. Po ulasku u EAZA-u dobivate pogodnosti da imate, hajdemo reći, ekskluzivne životinje - stanare koje ljudi vole i privlače ih, ali i neke druge uvjete, jer se možemo javljati i dobivati potpore u obliku financijskih sredstava. Do sada, svaki put kada su dolazili u Osijek, nismo prolazili. Sada se to promijenilo, mi smo posljednje dvije godine uložili u obnovu nastambi i dolazak novih životinja, tako da smo došli na red i kod EAZA-e da budemo primljeni. Oni će sada dolaziti samo potvrditi to da je standard kakav treba biti i kakav očekuju - pojasnio je Pandžić. D.P.
Možda ste propustili...

GLAZBENI DAR OSIJEKU ZA DAN GRADA

200 izviđača stiže na 22. FIPO FEST

ČAROBNA ATMOSFERA U TVRĐI

Svečano otvoren Advent u Osijeku 2023.

TIHANA & FERDO KRALJEVIĆ - SUPRUŽNICI / RODITELJI / PARTNERI

Strast nas tjera naprijed, i u poslovanju i u životu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DALIBORKA & GREGOR PAVOŠEVIĆ - MAMA / SIN / HEROJI SVAKODNEVICE

Gregor se trudi svaki dan, od njega se može puno naučiti

2

IVANA & MLADEN SIBER - SNAHA / SVEKAR / VINARI

Apotekarici iz Zagreba tajne vinarstva otkriva stomatolog iz Osijeka

3

OBILJEŽAVAMO DAN GRADA

Besplatan je prijevoz, slobodno u kazališta, galerije i na bazene