Osijek
DONIRAJTE SA SRCEM

Apel Rijeke ljubavi - Pomozite nam!
Objavljeno 15. rujna, 2023.
Humanitarna udruga Rijeka ljubavi više od desetljeća brine se o najsiromašnijim Osječanima uz pomoć donatora, Osječko-baranjske županije, Vlade... Predsjednica te udruge Štefica Čučak apelira na dobročinitelje da se odazovu pozivu na donacije jer je svaka vrijedna i stići će u prave ruke.

- Vjerujte, nije lako stajati u redu po dva sata majkama s djecom, starcima, bolesnima, invalidima, trudnicama čekajući da osiguraju bar jedan obrok svojim obiteljima. Stoga molimo sugrađane neka nas nitko ne sažalijeva, nego nam je nužna puna potpora i pomoć. Nažalost, u našem gradu ima veliki broj trgovačkih lanaca, a hrane pred istekom roka nema dovoljno da podmirimo potrebe svih siromašnih obitelji. Donacije pred istekom roka vraćaju se u matične kuće i prodaju se dalje iako je Vlada donijela odluku da je onaj koji donira oslobođen plaćanja PDV-a, a onaj koji prodaje mora plaćati PDV.

Crkva nije jedina pozvana i odgovorna rješavati probleme siromaštva u svijetu, međutim smatramo da može puno pridonijeti promjeni mentaliteta vjernika na solidarnost prema siromašnima, na pravu solidarnost koja znači "mnogo više od nekog povremenog čina darežljivosti". Na taj će način vjernici motivirani nastojanjem svećenika postati vidljivi znak Krista - Crkve koja je uvijek imala, ima i imat će u svom srcu mjesta za siromašne. Nije Bog stvorio siromaštvo, nego ljudska pohlepa - poručuje Štefica Čučak. D.Pejić
Možda ste propustili...

PRVI ROĐENDAN ČEPINSKIH KVIZAŠA

Ljuti okršaj znanjem, pa “pomirba” uz slatko

NAKON ZATVARANJA RASKRIŽJA KOD GISKO-A

Vozači, pratite prometne znakove

25 GODINA MEDICINSKOG FAKULTETA - USTANOVE KOJA PRATI SVE NOVE NASTAVNE SADRŽAJE

Od početnih 50 studenata, danas ih na Medicinskom fakultetu Osijek studira više od 1000

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽANA 27. SMOTRA SVEUČILIŠTA

Multikulturan grad čeka
novu generaciju studenata

2

ČAROBNA ATMOSFERA U TVRĐI

Svečano otvoren
Advent u Osijeku 2023.

3

ZAVRŠNA KONFERENCIJA ITU PT PROJEKATA

Osijeku odobreno 55 milijuna eura