Magazin
EUROPSKI PARLAMENT

Ressler: Zaštitimo dignitet sportašica i oslobodimo sport ideoloških hirova
Objavljeno 16. rujna, 2023.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler (HDZ/EPP), član Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE), govorio je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u raspravi o nasilju i diskriminaciji u svijetu ženskog sporta.- Svaka sportašica, svaka žena zaslužuje ravnopravnost, zaslužuje duboki respekt i poštovanje! Ženski sport je, kao i muški sport - život rada, život truda, život velikih odricanja i patnje - s ciljem konačnog uspjeha. Biti prvi. Biti najbolji. Biti ono što jesi. No da bi se žene, kao i muškarci, mogle međusobno natjecati, da bi mogle pravedno pobijediti - one, recimo to glasno i otvoreno - moraju biti žene - poručio je Ressler.

Istaknuvši da su kroz povijest mnogi tražili lakši put do uspjeha - varanjem, dopingom ili hormonima, naglasio je da danas ideološki pokusi koje neki nameću - koji pokušavaju izbrisati granicu između žena i muškaraca - stavljaju novi teret i nove nepravde pred ženski sport.

- Podmeću osobe koje glume žene, a onda se na terenima, u bazenima i u ringu iživljavaju nad ženama. To je suludo i žene su ultimativne žrtve takvih društvenih eksperimenata, koji onečišćuju sport i dovode do društvenih razdora. Zaštitimo dignitet sporta, zaštitimo dignitet sportašica i omogućimo pošteno natjecanje oslobođeno ideoloških hirova - zaključio je govor zastupnik Ressler. (D.J.)
Možda ste propustili...

UREDNIKOV IZBOR

Ubojita igra

MILAN SITARSKI, INSTITUT ZA DRUŠTVENO-POLITIČKA ISTRAŽIVANJA (IDPI) IZ MOSTARA

Obraniti politički kurs od postojećih, ali i novih izazova koji će uslijediti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

S INOM NA KAVI: DRUGA STRANA DIPLOMACIJE

Egipat se prilagodio novoj stvarnosti, a odnosi s Hrvatskom su izvrsni

2

IZV. PROF. DR. SC. MARTA ZORKO, FAKULTET POLITIČKIH ZNANOSTI U ZAGREBU

Podrška Ukrajini pokazuje da je EU odlučniji nego što je bio 2014. godine

3

INTERVJU: VELIMIR SRIĆA, O SEBI I SVOJOJ NOVOJ KNJIZI OSOBNI LEKSIKON...

Prošlost se najbolje probija u budućnost kroz priče koje pamtimo i prenosimo dalje