Regija
SPAS OD TROPSKIH VRUĆINA

Za vikend rekordna posjećenost baranjskih bazena
Objavljeno 29. kolovoza, 2023.
Na bazenima u Belom Manastiru samo u nedjelju prodano je više od 2700 ulaznica
BELI MANASTIR/KNEŽEVI VINOGRADI - Čak 37 stupnjeva proteklog je vikenda ‘‘grijalo‘‘ Baranju, a jedini baranjski grad, Beli Manastir, u subotu je bio najtopliji u Hrvatskoj.

Spas od tropskih vrućina mnogi su potražili na nekom od baranjskih kupališta, bazenima u Belom Manastiru ili Kneževim Vinogradima, prirodnim plažama… Nema sumnje da su proteklog vikenda srušeni rekordi što se broja posjetitelja tiče na oba baranjska bazena. Možda neće, doduše, zbog nešto više kišnih dana tijekom ljeta, biti oboren rekord kada se gleda cijela sezona, ali se proteklog vikenda tražilo mjesto za postavljanje ručnika.

- U nedjelju je prodano približno 2700 ulaznica, a dan ranije samo nešto manje - kažu na belomanastirskim bazenima, naglašavajući kako je od početka sezone prodano približno 49.000 ulaznica. Jasno je da je tijekom vikenda posjetitelja bilo više od prodanih ulaznica jer je početkom sezone prodan određeni broj sezonskih ulaznica. Osim toga, iz gradskog su proračuna financirane sezonske ulaznice za sve učenike osnovnih škola s područja grada, a najmlađima je ulaz besplatan.

- Tijekom vikenda obično bude između 1500 i 2000 ljudi, ali protekle je subote i nedjelje zaista bila gužva. Još je rano za rezime sezone, ali mi se čini da će ove godine posjećenost biti čak i veća nego prošle godine - kaže Ivan Zadravec, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira, koja upravlja belomanastirskim bazenima. Naglašava kako i nadalje na bazene dolaze ljudi iz raznih krajeva Slavonije i Baranje, što nije teško zaključiti prema registracijama automobila na obližnjem parkiralištu, na koje tijekom proteklog vikenda nije mogla stati ni igla. Podsjeća kako se o gostima brine 25 zaposlenih, većinom studenata. Caffe bar Zemba, ‘‘istureni‘‘ objekt Galerije No1, i fast food Kod Mike kamenčići su u mozaiku ugostiteljske ponude, a posjetitelje, između ostaloga, čekaju i ležaljke, paviljoni, tereni za minigolf i mininogomet, odbojku na pijesku, trampolin, napuhanac, tobogani, dječja radionica…, a odnedavno je organizirana i tombola.

Slično je i u Kneževim Vinogradima.

- U nedjelju je prodano približno 2000 ulaznica, ali gostiju je bilo više budući da se prodaju i paketi za četiri, pet ili više osoba. Svemu treba dodati i sezonske te ulaznice donirane osnovcima - kaže Vanja Ćosić, voditelj ‘‘suljoških‘‘ bazena. I tamošnji su bazeni meta gostiju iz različitih dijelova Slavonije i Baranje, a brojni su Osječani koje to odredište ne mijenjaju već niz godina. Na SRC-u Bazeni Kneževi Vinogradi tijekom sezone radi 20 uhodanih djelatnika. Tradicionalno bogata ugostiteljska ponuda u restoranu Panon te uredan okoliš samo su neki od aduta SRC-a Bazeni u Kneževim Vinogradima.

Ivica Getto
Možda ste propustili...

U ULICI NIKOLE TESLE IZGRAĐENA CESTA I OBORINSKA ODVODNJA

Kompletna modernizacija ulice stajala 67.180 eura

ULIČNI NOGOMET U ĐAKOVU

Ghetto Football Euro Tour 2023.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GORAN ALADIĆ GRADONAČELNIK DONJEG MIHOLJCA

Interes ulagača pojačan je, uskoro nova radna mjesta

2

NAKON IZGRADNJE NOVOG DOMA ZA UMIROVLJENE SVEĆENIKE

Bivši Svećenički prenamijenjen je - postao je Kuća duhovnih susreta

3

ODLUKA VUKOVARSKE VLASTI

Kruzeri će iduće godine pristojbu plaćati 200 eura