Sport
JUMBOVA REGATA

Iktusovcima medalje i poziv izbornika
Objavljeno 8. lipnja, 2023.
Zahuktala se veslačka sezona na otvorenom, a članovi osječkog Iktusa imali su još jedan izlet u Zagreb koji je vrlo uspješno završio. Pod vodstvom trenera Krešimira Ižakovića i Dominika Matijevića, 38 veslačica i veslača Iktusa u čak 40 posada i u 23 discipline ostvarilo je odlične rezultate na zagrebačkom jezeru Jarunu, koje je 25. put ugostilo Jumbo međunarodnu regatu.

U Osijek su se sa zlatom oko vrata vratili Marko Milojković, koji je bio najbolji među mlađim kadetima u samcu, ali i u dvojcu na pariće s Balažem Dobsaijem. Osječki mlađejuniorski četverac bez kormilara, koji su činili Lovro Rudec, Luka Grgić, Jakov Horvat, Jakov Wagner, također je prošao prvi ciljnom ravninom, kao i mlađejuniorski četverac na pariće, u kojem su bile dvije članice Iktusa - Dunja Viszmeg i Greta Dragišić. Prvo mjesto osvojio je i mlađejuniorski “dvojac bez” (Lovro Rudec, Luka Grgić), kao i Greta Dragišić u mlađejuniorskom samcu. Od Osječana srebro je osvojio juniorski četverac bez kormilara (Luka Došen, Stribor Antić, Andro Čokolić, Ivan Sabolek), mlađejuniorski “dvojac bez” i mlađa juniorka Dunja Viszmeg u samcu. Četverac na pariće kadetkinja (Katja Bačić, Zara Dražić Lucija, Iva Bakota, Ana Jukić) uzeo je broncu, kao i Iva Kardoš u seniorskom lakom samcu. Treće mjesto osvojio je i mlađejuniorski osmerac (Petar Škugor, Niko Kurtović, Marko Špoljarić, Ivan Rajle, Jakov Wagner, Jakov Horvat, Luka Grgić, Lovro Rudec, Petar Vulović), kadetski dvojac na pariće (Lucija Zara Dražić, Iva Bakota), Iva Kardoš u juniorskom lakom samcu i dvojac na pariće kod juniorki (Donata Elez, Nela Puškadija). Na Jumbovoj regati nastupili su i veterani Iktusa, te su osvojili zlato i tri srebra (Sanseović, Pekić, Staščik).

Iktusovci su se na Jarunu pokazali u odličnoj formi, a to je Greti Dragišić i Dunji Viszmeg donijelo reprezentativni poziv i već sljedećeg vikenda nastupat će na slovenskom Bledu, a na jaku izbornu regatu otputovat će i David Šain u samcu za seniore, Donata Elez i Nela Puškadija u dvojcu na pariće za juniorke te Karlo Paunović i Petar Jukić u samcima za juniore kako bi imali priliku ostvariti reprezentativni status.

I. Li.
Možda ste propustili...