Novosti
MINISTAR GOSPODARSTVA TVRDI DA NEMA ŠTO SKRIVATI

Filipović: Odgovorio sam na sva pitanja o aferi Ina
Objavljeno 6. lipnja, 2023.

Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je u utorak novinarima da je kao bivši član Nadzornog odbora Ine u istrazi Uskoka kao svjedok odgovorio na sva pitanja vezana uz nedavnu aferu s plinom u Ini, kako ni s kim nije komentirao cijene plina te nema što skrivati.Tjednik Nacional u utorak je objavio kako je USKOK u mobitelu "protagonista plinske afere Gorana Husića", šefa Uprave OMS Upravljanje, "pronašao dokaze" da je izravno komunicirao s Filipovićem te da će Uskok ispitati ministra. "Ovo što se događalo vezano uz skandal u Ini, odgovorio sam na sva pitanja koja su mi bila postavljena, i tu je apsolutno sve čisto", naglasio je Filipović u izjavi za medije. Dodao je kako je na razgovoru u Uskoku bio prije desetak dana. "Što se tiče događanja u Ini, pozvan sam s obzirom na to da sam bio član Nadzornog odbora. Odgovorio sam na sve ono što su me tamo pitali i nemam što dodati. Istraga traje, ne mogu detaljizirati ništa oko toga, ali sam prilično siguran da ćete vrlo u istom ovom tjedniku moći čitati cijeli moj iskaz", ocijenio je ministar.

Tjednik Nacional u članku je objavio da je Filipović navodno poslao Husiću u jednoj od stotinu poruka: "Koliko mi je poznato, Janaf bez problema ima kapacitet za njih. Samo da ne dovoze iransku naftu". Upitan u kakvom je odnosu bio s Husićem, Filipović je rekao kako mu je on bio poznanik, ali nije detaljizirao kako se poznaju. "Ne mislite valjda da je sve istina što je napisano u tom članku? Ovo što piše da sam ja slao poruke koje su navedene, to je najobičnija laž", istaknuo je.

Ministar je također demantirao da je brisao poruke iz svog mobitela, kao i to da mu je policija uzela mobitel. "To su sulude konstrukcije. Bio sam član NO-a, pozvan sam dati iskaz u svojstvu svjedoka. Odazvao sam se kao što bi se odazvao svakoj hrvatskoj instituciji, odgovorio sam na svako pitanje koje je meni tamo postavljeno i sve je apsolutno čisto", ponovio je Filipović.

Naveo je i kako se nikada nije čuo s uhićenim direktorom Damirom Škugorom. Na novinarski upit je li s Husićem komunicirao SMS-ovima, porukama, WhatsAppom, ili bilo kojom drugom aplikacijom vezano uz Inu, odgovorio je kako nije. "Ne mogu komentirati poruke, komentirao sam ih sve na Uskoku. Ni s kim nisam komentirao cijene plina ni ne znam čega. Mnogo mi ljudi šalje poruke, važno je što ja radim ili ne radim kada mi netko pošalje poruku", rekao je ministar. Ponovio je kako ćemo sve vrlo brzo vidjeti kao što smo vidjeli poruke. "I kad imaju poruke onda ih isfabriciraju, izokrenu i uvjeren sam da će moj iskaz biti od riječi do riječi u javnosti. Kad bude u javnosti, odgovorit ću vam na svako pitanje", rekao je Filipović novinarima. Na pitanje zašto bi netko izmislio poruke, ministar Filipović je odgovorio: "To treba pitati njih". "Možete vidjeti kontinuitet ovog tjednika s brojnim lažima koje su o meni napisane", rekao je, dodavši da mirna spava oko svega.

Potpredsjednik Vlade i ministar prometa Oleg Butković izjavio je kako vjeruje ministru Filipoviću kada kaže da nema što skrivati oko poruka vezanih uz nedavnu aferu s plinom u Ini. "Nema razloga da mu ne vjerujem. On je svima nama objasnio tu situaciju, nemam što dodatno tu objašnjavati. On sam kaže da tu nije bilo nikakvog utjecaja, nikakve radnje nisu se nakon tih poruka događale, na ništa on nije utjecao, ništa nije naređivao", rekao je Butković.

Dijana Pavlović
Možda ste propustili...

IZMIŠLJENE PREPORUKE ZA LIJEKOVE

Žrtva krađe identiteta u lažnom oglasu - Beroš

RASTUĆI ZDRAVSTVENI PROBLEM

Zbog bolesti srca 22 tisuće umrlih

AKTIVISTI EXTINCTION REBELLIONA PROSVJEDOVALI U OSIJEKU

Nepovjerenje u fosilnu industriju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GORI VIŠE OD 10 HEKTARA PLASTIKE U BRIJESTU

Vatrogasci: Oprema nam se od temperature topi, ovo je pakao!

2

IZVANREDNO PRIOPĆENJE ŽUPANIJSKOG CENTRA 112 OSIJEK

Vjetar okreće na sjever-sjeverozapad, prema Osijeku

3

IVAN ANUŠIĆ, ŽUPAN OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Stručnjaci iz Centra za forenzička ispitivanja "Ivan Vučetić" iz Zagreba trebaju utvrditi razloge izbijanja ovog požara