Novosti
ZRAČNA VEZA S GLAVNIM GRADOM UJEDINJENOG KRALJEVSTVA

Letovi London - Osijek prilika za razvoj turizma u Slavoniji i jačanje prijateljskih odnosa dviju zemalja
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
U ljetnom redu letenja Ryanair bi između Osijeka i prijestolnice Ujedinjenog Kraljevstva trebao letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom

Prvi zrakoplov iz flote najveće europske niskobudžetne aviokompanije, irskog Ryanaira, na ovogodišnjoj liniji London - Osijek sletio je u petak u Zračnu luku Osijek sa 185 putnika, a nakon pola sata i odletio u London sa 133 putnika. Riječ je o povratku Ryanaira u osječku Zračnu luku nakon punih sedam godina i obnove izravne linije Osijek - London (zračna luka Stansted) - Osijek.U ljetnom redu letenja Ryanair bi između Osijeka i prijestolnice Ujedinjenog Kraljevstva trebao letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Praktično to znači da će svim putnicima iz Osijeka biti omogućen produženi vikend u Londonu, kao i putnicima koji dolaze u Osijek boravak preko vikenda u Slavoniji i Baranji. Na liniji će prometovati zrakoplovi B737-800 iz Ryanairove flote, kapaciteta 189 putnika. Letovi su najavljeni do kraja listopada ove godine, a na ovoj će liniji u razdoblju od početka lipnja do kraja listopada u prodaji biti više od 16 tisuća sjedala. Letovi su planirani za poslijepodne i navečer, a moguće ih je bukirati preko Ryanairove mrežne stranice.

Kabinskom osoblju i putnicima s ovog leta doček su, uz domaćina, direktora ZL Osijek Ivana Kosa, priredili osječko-baranjski župan Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, Alicja Wójcik Gołębiowska, direktorica Ryanaira za CEE i Baltik, te Simon Thomas, veleposlanik UK u Hrvatskoj, koji je izrazio veliko zadovoljstvo vidjeti RyanAirov zrakoplov da je sletio iz Londona. "Već imamo odlične prijateljske odnose Slavonije i Velike Britanije, a od danas imamo još jednu stvar koja nas povezuje. Nadam se da će potaknuti turizam u oba smjera. Lokalno stanovništvo odlazi u London i Britanci dolaze ovamo kako bi uživali u poznatom slavonskom gostoprimstvu. Naravno, promoviraju se i poslovne veze naših dviju država", poručio je Thomas.

Alicja Wójcik Gołębiowska izrazila je zadovoljstvo što se njihova kompanija vratila u Osijek u nadi da će ovaj let biti samo prvi od mnogih koji dolaze, ali i da će se dalje širiti te omogućiti bolja povezanost za osječku regiju i cijelu Hrvatsku.

Ivan Anušić podsjetio je kako uz liniju Osijek - London postoji i izravna međunarodna linija Osijek - München, koja funkcionira već određeno vrijeme. Gradonačelnik Ivan Radić naglasio je kako Osječko-baranjska županija i Grad Osijek subvencioniraju letove za München i za London. "Odnedavno imamo opet letove prema Zagrebu, Zadru, Rijeci i Dubrovniku. Nastavit ćemo ulagati u našu zračnu luku", najavio je Radić. Ivan Kos izrazio je nadu da će ova linija dugo funkcionirati i da će dogodine građane moći razveseliti još kojom destinacijom. "Nadamo se da će ne samo Ryanair nego i ostale kompanije često letjeti s ovog i na ovaj aerodrom. Ono što nas veseli jest da je u odlasku 133 putnika na kapacitet ovog velikoga aviona od 196, a ono što je još ljepša informacija, to je da je 185 putnika iz Londona prvim letom došlo u Osijek", zaključio je Kos. T.Prusina
Možda ste propustili...

BIVŠI PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE

Sessa vodi udrugu sudaca 94 zemlje

REALAN RAST IZNOSIO 5,7 POSTO

Prosječna je plaća porasla na 1141 euro

MILANOVIĆ HRVATIMA U NEW ORLEANSU:

Nastavite njegovati svoje podrijetlo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana