Regija
ERASMUS+PROJEKT ‘’ŠKOLA 21. STOLJEĆA’’

Donji Miholjac ugostio je mlade iz Španjolske
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
DONJI MIHOLJACU sklopu Erasmus+ projekta ‘‘Škola 21. stoljeća‘‘ u Donjem Miholjcu gostovali su učenici i nastavnici iz Španjolske. Njihov domaćin bila je Srednja škola Donji Miholjac, a šesnaest učenika zajedno s dvije nastavnice iz Instituta La Garrotxa, iz mjesta Olota pokraj Barcelone, tijekom boravka u Donjem Miholjcu su, osim kreativnih radionica, posjetili gradsku upravu i Gradsku knjižnicu. Obišli su i spomenike koji svjedoče o događajima iz Domovinskog rata te turističke znamenitosti, a okušali su se, između ostalog, u pečenju palačinki i izradi cvjetnih aranžmana u školi.

U gradskoj upravi primio ih je gradonačelnik Goran Aladić.

- Veliko je bogatstvo putovati diljem svijeta, upoznavati različite ljude, biti prihvaćen od njih i družiti se s njima. No poseban je osjećaj pružiti prijateljima gostoprimstvo. Naš tisućljetni grad ima vrlo bogatu povijest, kojom se ponosimo. Ponosni smo na naše dvorce, park i perivoj, glazbenike i sportaše. Ponosno ističemo našeg sugrađanina Domagoja Vidu, nogometaša koji je osvojio drugo i treće mjesto na svijetu s hrvatskom nogometnom reprezentacijom - rekao je, obraćajući se gostima na engleskom jeziku, gradonačelnik Aladić.

Profesorica engleskoga jezika Magda Rius sa Instituta La Garrotxa zahvalila je na srdačnoj dobrodošlici gradonačelniku i kolegama iz Srednje škole Donji Miholjac te istaknula kako je boravak predivan.

Projekt "Škola 21. stoljeća" (21st Century School) namijenjen je usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja. Cilj je projekta razvijanje digitalnih vještina i digitalne pismenosti nastavnika i učenika, osuvremenjivanje predmetnih kurikula i svakodnevne prakse nastavnika kako bi učenici postali sukreatori obrazovnih procesa.

U projektu sudjeluju škole iz Amsterdama, Berlina, Donjeg Miholjca, Helsinkija i Olota. Projekt sufinancira EU iznosom od 15.320 eura. S. Fridl
Možda ste propustili...

SMANJIT ĆE POTROŠNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE

LED rasvjeta kroz cijelu Gunju

POSEBNA REGULACIJA PROMETA

Uređuje se Ulica kralja Tomislava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

4. VINKOVAČKA KAZANIJADA

Na obali Bosuta zamirisala rakija

2

FERIČANCI

Festival frankovke: Fino se pojelo pa vinom zalilo

3

FIŠIJADU KIŠA NIJE OMELA

Babogredci skuhali najfiš