Mozaik
CROATIA RECORDS PRIGODNO

Peterostruko CD izdanje sa 100 Robićevih pjesama
Objavljeno 24. siječnja, 2023.
Croatia Records obilježit će 100 godina popularnog "Mister Morgena" ekskluzivnim peterostrukim CD izdanjem "Ivo Robić - Antologija" za koje su otvorene prednarudžbe, a sve pjesme dostupne su i na streaming platformama. Čak stotinu pjesama predstavljaju do sada najopsežniji presjek karijere Ive Robića, a pomno ih je odabrao glazbenik, glumac i novinar Robert Mareković.

Ivo Robić najuspješniji je hrvatski pjevač zabavne glazbe, doajen glazbenih festivala i prvi glazbenik koji je napravio veliku međunarodnu karijeru. Svjetsku slavu stekao je kao "Mister Morgen", zahvaljujući ploči s istoimenom pjesmom "Morgen" koja je prodana u više od milijun primjeraka, što je do današnjeg dana ostao najveći komercijalni uspjeh koji je postigao neki naš glazbenik. Bez dvojbe je već tada ušao u pop-panteon, da bi ubrzo postao prvi mitski lik hrvatske popularne glazbe. Ivo Robić rado je nastupao na festivalima, pa je tako uz Valeriju Hohnjec (Rajku Vali) zabilježio nastup i na prvom festivalu na ovim prostorima - Zagrebačkom festivalu 1953. U gotovo 50 godina nastupio je na 87 festivalskih priredbi s oko 150 festivalskih izvedbi. Snimao je za velike svjetske i domaće diskografske kuće Polydor, Supraphon i Jugoton/Croatia Records.

Prednarudžbe "Ivo Robić - Antologije" mogu se obaviti ekskluzivno preko webshopa Croatia Recordsa, dok digitalnu verziju možete poslušati već sada na streaming platformama. T.K.
Možda ste propustili...

STANKO ŠARIĆ O SVOJEM NOVOM NOSAČU ZVUKA

“Ako pukne na tamburi žica” album je kojem treba vremena

NI “BRODOVI PUSTINJE” NE MOGU BEZ VODE

Arapske deve također pate zbog ekstremnih klimatskih promjena

DODJELA EUROPSKIH FILMSKIH NAGRADA

Favoriti su dva njemačka filma sa Sandrom Hüller

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKIM ULICAMA IŠLA JE POVORKA UZ POZNATE PJESME

U Dublinu ispraćen Shane MacGowan

2

OBITELJ JE NA PRVOM MJESTU

Na Netflix uskoro stiže serija “The Brothers Sun” s Michelle Yeoh

3

DODJELA EUROPSKIH FILMSKIH NAGRADA

Favoriti su dva njemačka filma sa Sandrom Hüller