Osijek
JOŠ SAMO DVA DANA DO WINEOS-A

Vinari će osigurati najfiniju kapljicu, a kumovi zabavu
Objavljeno 11. siječnja, 2023.

Samo nas dva dana dijele od početka dvodnevne hedonističke zabave Osijek Wine Festa ili, skraćeno, WineOS-a, koji će se održati u petak i subotu, 13. i 14. siječnja, u dvorani Gradski vrt.U svom će osmom izdanju ovaj veliki vinski događaj i turistički adut Osijeka i Osječko-baranjske županije posjetiteljima ponuditi vrhunska vina i delicije s istoka Hrvatske te biti izvrsna prilika za upoznavanje brojnih gostiju iz drugih hrvatskih regija i inozemstva na gotovo 1900 četvornih metara izložbenog prostora, gdje će posjetitelji imati priliku obići 97 izlagačkih mjesta na kojima će se predstaviti oko 110 proizvođača, a zainteresirani će moći pratiti edukativne radionice koje će iznova ponuditi nesvakidašnje priče i rijetko dostupna vina.

Na WineOS-u nikada ne manjka dobre zabave, a za to kako ona ni na koji način ne bi bila dovedena u pitanje pobrinut će se kumovi festivala, poznati osječki glumci Miroslav Čabraja i Aljoša Čepl, koji će veseljačkim i vicmaherskim duhom raditi na tome da sve savršeno funkcionira, što bi značilo da se svi posjetitelji dobro zabavljaju uz pune čaše, a kako stvari ne bi izmaknule kontroli, tu je njihova kolegica, također proslavljena glumica Areta Ćurković.


- Pozvana sam kako bih pazila na dečke (Aljošu i Mislava, nap. a.) i već vidim da ću imati pune ruke posla - rekla je uz prijekoran pogled upućen kolegama koji su joj u šali dobacivali s drugog kraja prostorije, pa nastavila:

- Zahvaljujem organizatorima na pozivu, riječ je o jako lijepoj manifestaciji. Upravo sam se vratila s lijepog putovanja u Veneciju, no treba reći kako i Hrvatska ima jako puno potencijala koje trebamo razvijati i njegovati. Atraktivan je i termin u kojem se održava WineOS, sigurna sam da se i nakon dočeka Nove godine možemo lijepo provoditi, družiti i feštati te upoznavati neke nove gradove. Bila bih sretna da što više ljudi, i naših i turista, dođe na ovu manifestaciju - rekla je Areta Ćurković.

Drugi put uzastopce WineOS naglasak stavlja i na edukaciju, pa će tako ondje i ove godine biti predstavljena strukovna zanimanja Regionanog centra kompetencije Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, kako bi šira javnost dobila bolji uvid u to što ta zanimanju pružaju i na koji način aktivnim uključenjem u tržište rada mogu generirati razvoj turizma.

- Veliko je zadovoljstvo za naše nastavnike, učenike i mentore imati mogućnost učiti kroz rad. WineOS je iznimno vrijedna manifestacija koja je jako važna za bitnu granu turizma koju u ovom dijelu Hrvatske nastojimo razvijati. RCK ima tu ulogu da kroz reformu strukovnog obrazovanja to obrazovanje približi poslodavcima, stoga nam je bitno što smo prepoznati kao njegovi dionici te ćemo se aktivno uključiti u sajam - rekla je Dorotea Telarović iz Ugostiteljsko-turističke škole.

Ulaznice za WineOS mogu se kupiti po cijeni od 20 eura po danu u Vinoteci Vinita (Strossmayerova 21) i na dan sajma na ulazu u dvoranu. I. Alilović
1900

četvornih metara izložbenog prostora

110

proizvođača predstavit će svoju ponudu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana