youtube
2.4.2024., 00:00
DUGOOČEKIVANA BIOGRAFIJA PJEVAČICE
Uz film o Amy stiže i sjajni soundtrack

Usporedno s prvim prikazivanjem filma temeljenog na životu Amy Winehouse, jedne od najvećih umjetnica našeg vremena, Island Records (Universal Music Group) objavit će kompilaciju "Back To Black: Songs from the Original Motion Picture". "Back to Black", film Sam Taylor-Johnson, izlazi u kinima diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Irske 12. travnja, kad će službeni soundtrack postati dostupan na glazbenim streaming servisima. "Back to Black: Songs from the Original Motion Picture" dostupan je i za prednarudžbe. Izdanje donosi tri pjesme izvorno objavljene na Amyinu vrlo utjecajnom debitantskom albumu "Frank", tri pjesme s višestruko nagrađivanog remek-djela "Back To Black" te novu pjesmu, "Song for Amy" Nick Cave. Na albumu će se naći i pet dodatnih pjesama glazbenika koji su bili velika inspiracija za Amy: The Shangri-Las, Billie Holiday, Minnie Riperton, Dinah Washington i Sarah Vaughan. Glazbu za film skladali su i snimili Nick Cave i Warren Ellis.


“Back to Black" dugo je iščekivani igrani film hvaljene filmašice i umjetnice Sam Taylor-Johnson, koji će Studiocanal u kinima diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Irske objaviti 12. travnja, a Focus Features u SAD-u 17. svibnja. Amyin osobni i profesionalni život u Londonu i njezin izuzetan uspon do slave prenijet će Marisa Abel kojoj je pripala glavna uloga u filmu. Film i glazba na soundtracku fokusirani su na izvanrednu genijalnost ove velike umjetnice, njezinu kreativnost bez premca i sirovu iskrenost koja je prožimala sve što je radila. Uistinu fenomenalna kantautorica i glazbenica, Amy Winehouse bila je i ostala talent kakav se viđa jednom u generaciji.

“Back To Black: Songs from the Original Motion Picture" bit će dostupan na crnom vinilu od 140 g, ograničenom vinilnom izdanju u boji breskve, dvostrukom vinilu, standardnom CD-u i dvostrukom CD-u. Vinilne ploče zapakirane su s tiskanim unutarnjim omotima s osobnom porukom Sam Taylor-Johnson. Formati dvostrukog vinila i CD-a također će sadržavati fantastične crno-bijele fotografije koje je Sam Taylor-Johnson sinimio na filmskom setu. Svi fizički formati bit će dostupni diljem svijeta počevši od 17. svibnja. T.K.