Regija
U STUDIJU KREATIVNIH IDEJA UČI SE I PROPITUJE

Gunjanski filmaši ugostili talijanske dokumentariste
Objavljeno 8. prosinca, 2022.
GUNJA - Redatelji dokumentaristi Filippo Foscarini i Federico Cammarata posjetili su Studio kreativnih ideja Gunja i gostovali kod mladih gunjanskih filmaša, doznajemo. Voditeljica filmske družine dr. sc. Anita Tufekčić u knjižnici OŠ "Antun i Stjepan Radić" uz njih je ugostila i filmsku montažerku Doru Slakoper iz Zagreba te gunjanskog redatelja Marka Dugonjića.

Foscarini i Cammarata bili su na rezidenciji na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i tamo su prvi put čuli za Gunju, a zatim i za Studio kreativnih ideja. Prilikom prvog posjeta Gunji, u svibnju, snimali su film u Vukovaru, koji su režirali, a montažu potpisuje Dora Slakoper. Dokumentarac "A Soft Hiss of This World" snimljen je u jednome danu.

Učenici su s gostima razgovarali o snimanju, svojim filmskim i glumačkim iskustvima i filmu općenito. Zajedno su pogledali igrani film “Bravo, Anamarija”, koji je nastao na ovogodišnjoj Ljetnoj školi filma Gunja. Zatim su gledali inserte iz dokumentarnih filmova gostiju iz Italije i analizirali ih. Učenici su uputili brojna pitanja i komentare redateljima Foscariniju i Cammarati, koji su na gunjanskom području bili radi istraživanja građe za svoj novi dokumentarni film. D.S.R.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana