Regija
POMOĆ I NEZAPOSLENIMA I STARIMA

Ženama posao na šest mjeseci
Objavljeno 7. prosinca, 2022.
VINKOVCI/JARMINAU Vinkovcima uskoro kreće treći nastavak projekta Zaželi, u sklopu kojeg će u sljedećih šest mjeseci 30 žena brinuti o 240 korisnika. Tako je još jednom osigurana nužna pomoć starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom na području grada, a ženama zaposlenima kroz projekt prilika za dodatno osposobljavanje i stjecanje novih znanja i vještina kako bi bile što konkurentnije na tržištu rada i nakon završetka projekta.Projekt "Zaželi - Program zapošljavanja žena na području grada Vinkovci 3", koji je odobrilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, vrijedan je gotovo 1,5 milijuna kuna. Grad Vinkovci je nositelj, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i vinkovački Centar za socijalnu skrb, a pripremili su ga djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA. Ciljanu skupinu projekta čini 30 nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene žene s područja Vinkovaca koje se nalaze u evidenciji HZZ-a i imaju maksimalno srednju stručnu spremu te pripadaju teže zapošljivim, ranjivim skupinama. Zaposlit će se i jedna osoba koja će biti zadužena za praćenje i kontrolu rada svih zaposlenih žena.

- Imali smo stalne upite o početku nastavka ovog projekta od strane žena koje su sudjelovale u prethodna dva, i upravo smo zbog toga vrlo zadovoljni što ćemo i ubuduće imati "Zaželi" u Vinkovcima. Prije smo imali 50 žena koje su brinule o 300 korisnika, svaka od njih skrbila je za šestero korisnika, a ovaj put imamo mogućnost zaposlenja 30 žena. Povećali smo broj korisnika o kojima brine svaka od njih na osam te smo tako smanjili razliku koja je nastala smanjenjem broja zaposlenih žena - objašnjava pročelnica gradskog Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Zadovoljstvo novom fazom projekta ne krije ni gradonačelnik Ivan Bosančić, koji naglašava važnost kontinuiteta u provedbi ovakvih projekata.

I u Jarmini, nedaleko od Vinkovaca, kreće treća faza projekta "Zaželi", kojim će u šest mjeseci njime će biti obuhvaćeno 113 korisnika o kojima će skrbiti 15 žena, a ugovore ukupne vrijednosti većoj od 700 tisuća kuna korisnicima je podijelio načelnik Općine Goran Ileković. M. Flego
Možda ste propustili...

OD 242 PRIJAVLJENIH PRAVO NA POTPORU OSTVARILO NJIH 212

Za kulturu osigurana 131 tisuća eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera