Osijek
PREDSTAVLJENA KNJIGA DR. FUŠTIN

Pogled na povijest osječke ginekologije
Objavljeno 5. prosinca, 2022.
Povijest ginekologije u Osijeku naslov je knjige autorice Zvjezdane Fuštin, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, izdane u vlastitoj nakladi. Riječ je o autoričinu pogledu na ginekologiju u Osijeku, koja sadrži pregled mnogih dosadašnjih zapisa o zdravstvu u Osijeku, ponajprije o ginekologiji, te životopise mnogih ginekologa. Također, govori o ulozi primalja, kao i o značenju citologije.

Autorica je, kako je istaknula, knjigu pisala dvije i pol godine, proučavajući građu u Državnom arhivu, Muzeju Slavonije i arhivu KBC-a Osijek te dostupnu literaturu. Velika je vrijednost knjige u tome što je objedinila životopise mnogih ginekologa, do kojih je došla iz arhiva, od kolega osobno ili u razgovoru s članovima njihovih obitelji ili kolegama.

Knjiga je svečano promovirana u subotu u dvorani hotela Waldinger popunjenoj do posljednjeg mjesta. O knjizi su govorili prim. dr. sc. Miodrag Milojković, spec. ginekologije i opstetricije, Ivana Rab Guljaš, urednica i novinarka u Glasu Slavonije i sama autorica.

”Ovaj rukopis predstavlja sveobuhvatan, poseban i detaljan materijal, koji na ilustrativan način vodi čitatelja kroz povijest razvoja osječke ginekologije. Izrazita jednostavnost i jasnoća izražavanja, koje su ujednačene u cjelokupnom rukopisu, omogućavaju da čitatelj istinski doživi autoričinu misao vodilju”, istaknuo je dr. Milojković. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana