Regija
POTPISAN UGOVOR O DAROVANJU ZEMLJIŠTA

OŠ J. Kozarca dobit će novu sportsku dvoranu
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
SLATINAGradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i župan Igor Andrović potpisali su ugovor o darovanju nekretnine kojim Grad, prema odluci Gradskog vijeća od 7. studenoga ove godine, daruje Županiji nekretninu u Ulici Nikole Šubića Zrinskog, u vrijednosti od 426.000 kuna, za izgradnju sportske dvorane OŠ J. Kozarca Slatina, budući da je Županija osnivač škole. Grad će sudjelovati i u sufinanciranju izrade projektne dokumentacije.

- Čeka se suglasnost Ministarstva obrazovanja za idejni projekt, nakon čega ćemo projekt prijaviti na Nacionalni plan oporavka i otpornosti - rekao je župan Andrović te izrazio uvjerenje da će ovakvih suradnji biti i ubuduće, kao što ih bilo i ranije kad je riječ o obrazovanju.

- Stara dvorana neuvjetna je i derutna, a izgradnjom nove, naravno, uz ostale projekte koji su u tijeku, otvorit će se mogućnost za jednosmjenski rad škole. Drugi dio dobrobiti ovoga projekta jest mogućnost dijela sportskih klubova da ovdje pronađu svoj dom. Bio bih još sretniji da smo uspjeli napraviti sportsku dvoranu za rukometne i nogometne susrete, međutim, zbog uvjeta koje propisuju nadležne ustanove te s obzirom na broj učenika itd., nismo u tome uspjeli - rekao je gradonačelnik Ostrošić. P.Ž.
Možda ste propustili...

STAMBENE ZGRADE ZA MLADE OBITELJI

U dvije zgrade izgradit će 20 trosobnih stanova

PD ‘’KRNDIJA’’ NAŠICE PLANIRA RADOVE U PLANINARSKOJ KUĆI

Uredit će potkrovlje s 50 ležaja

URADAK JE KATICE ŠIMUNOVIĆ PAUKOVIĆ

Kasica Prva nogometna lopta originalni je suvenir Županje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELE FINANCIJSKI RASTERETITI GRAĐANE

Grad Županja ukida
naplatu parkinga

2

ORKANSKO NEVRIJEME I POLJOPRIVREDA

Muka na farmama: U krovovima rupe, krave na hladnoći daju manje mlijeka

3

ZBOG PREKOMJERNE POPULACIJE

Cijele veljače pojačan je lov na čaglja i lisicu