Regija
U VAROŠKOJ ŠKOLI UVODNA KONFERENCIJA

Hrvatska i Norveška u projektu su HobIT
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
LEVANJSKA VAROŠU utorak je u OŠ S. S. Kranjčevića održana uvodna konferencija projekta "E, baš hoću biti poduzetnik", skraćenog naziva HobIT. Početak poduzetničkog putovanja za nastavnike iz triju OŠ, a onda i za njihove učenike, počeo je u kolovozu prvim edukacijama u sklopu projekta. Na konferenciji su predstavljene aktivnosti koje okupljaju partnere iz RH i Norveške. Uz ravnatelje OŠ koji sudjeluju u projektu, sudjelovali su i predstavnici Visoke škole za zeleni razvoj iz Norveške te viši savjetnik za osnovnoškolsko obrazovanje Osječko-baranjske županije (OBŽ) Mišo Tokić, načelnik Slavko Tidlačka, partneri i suradnici iz zajednice Levanjska Varoš.

- OBŽ podržava projekte i inicijative škola koje pokreću zajednice u kojima djeluju. Vi ste nositelji znanja, a mi smo tu da vas podržimo jer ono što je važno jest biti dobar partner za dobrobit naše djece i učenika – istaknuo je Tokić.

- Općina podržava projekte škole - dodao je Tidlačka.

Da je cjeloživotno učenje važno istaknula je i ravnateljica OŠ Šećerana Đurđica Petrović, a ravnatelj OŠ Antunovac Tomislav Duk važnost suradnje među školama u županiji.

Među edukacijama je i ona koju provodi Visoka škola za zeleni razvoj iz Norveške, čiji je Rhys Evans rekao: "Naš fokus usmjeren je k razvoju zajednica te pretvaranju znanja u praksu. Vi ste stručnjaci u svojim zajednicama, znate kako one funkcioniraju, a mi smo tu da vas usmjerimo i mentoriramo u procesu koji će, nadamo se, dovesti do nekih promjena u zajednicama i školama iz kojih dolazite."Nositelj projekta je varoška OŠ S. S. Kranjčevića. Ravnateljica Nataša Šego kaže da je ovo prvi veliki projekt Škole, ističući kako ovakvi projekti potiču neke nove modele i prakse učenja. HobIT je usmjeren na unaprjeđivanje vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz STEM područja, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, poduzetništva i rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i darovitim učenicima u OŠ S. S. Kranjčevića iz L. Varoši, OŠ Antunovac i Šećerana iz Belog Manastira. Uz njih, partneri su i Visoka škola za zeleni razvoj iz Norveške, Zaklada Slagalica, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva. S.Ž.
Možda ste propustili...

POSLJEDICA INFLATORNIH I DRUGIH KRETANJA

Cijene nekretnina u gradu Đakovu skočile 20 - 50 posto

POSJET NORVEŠKOM ZNANSTVENOM CENTRU

O STEM području uče iskustveno i zabavno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZBOG PREKOMJERNE POPULACIJE

Cijele veljače pojačan je lov na čaglja i lisicu

2

ZBOG NEVREMENA DIGNUT STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Sječu stabala javnost je osudila, oborio ih vjetar

3

SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA

Čak je 15 projekata iz VSŽ-a u utrci za prestižno priznanje