Osijek
IZGLASAN GRADSKI PRORAČUN

Veći standard građana
i novi izvori prihoda
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Proračun iznosi 128,3 milijuna eura. U idućoj godini nisu planirana nova kreditna zaduženja

Prvi proračun u eurima dobio je i grad Osijek. Gradsko vijeće u srijedu je usvojilo proračun za iduću godinu u iznosu od 128,3 milijuna eura. Obrazlažući prijedlog proračuna, gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako se vodio s četiri osnovne smjernice - povećanje standarda građana, stvaranje novih izvora proračunskih prihoda te smanjenje rashoda vezanih za trošak energenata, kao i višu razinu zaštite okoliša.– Pri izradi smo vodili računa o utjecaju gospodarske neizvjesnosti prouzročene ruskom agresijom na Ukrajinu te povezanoj inflaciji, kao i o maksimalnom korištenju sredstava iz nacionalnih i europskih fondova, posebice preko NPOO-a i ITU mehanizma – poručio je osječki gradonačelnik.

Pobrojio je potom strateške projekte čija će realizacija započeti u idućem trogodišnjem razdoblju, a riječ je o izgradnji nove tržnice, rekonstrukciji središta grada, rekonstrukciji kompleksa Gradski vrt, izgradnji nove zgrade za Veslački klub Iktus, produžetku promenade u Retfali, rekonstrukciji Trpimirove ulice, Društvenog doma na Brijestu, uređenju Bajera na Jugu 2 kao i preuređenju Strossmayerove ulice u zelenu aveniju.

Napomenuo je i da u 2023. nije planirano novo kreditno zaduživanje jer će se pretfinanciranje projekata sufinanciranih sredstvima nacionalnih i EU fondova osigurati iz vlastitih sredstava.

- I iduće godine očekujem stabilno financijsko poslovanje Grada, izvršavanje svih obveza u najkraćem mogućem roku te pozitivan rezultat na isteku godine - naglasio je Radić.

Dario Kuštro
Oslobođeni zakupa dok traju radovi
Aktualni sat iznjedrio je 15-ak pitanja i inicijativa vijećnika, a odnosila su se, između ostalog, na izgradnju groblja kućnih ljubimaca, prijevoz do Zračne luke Osijek, funkciju Stare pekare, naknade za novorođenu djecu, projekt najma gradskih bicikala, plaće asistenata u nastavi, božićnice za umirovljenike, izgradnju dječjih vrtića, Projekt Osijek 4, uređenje bajera na Jugu II, biste iz Sakuntalina parka i jelovnike u školama. Među inicijativama i pitanjima vijećnika našla se i inicijativa za oslobođenje ugostitelja u Radićevoj ulici plaćanja zakupa terasa tijekom radova na tramvajskoj infrastrukturi, što je gradonačelnik prihvatio.

Možda ste propustili...

GISKO INDUSTRIJSKA ČETVRT

Počele prijaveza tečaj pletenja

UZ SVJETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA

Hodanjem do zdravlja - pridružite se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UDARI VJETRA BRZINE 90 KM/H

Vjetar rušio drveće, oštećen i krov osječke tržnice

2

PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKI FAKULTET

Promovirani specijalisti, prvostupnici i magistri

3

UDRUGA CEREBRO OBILJEŽILA 40. ROĐENDAN

Moždani ubije dvostruko više žena nego rak dojke