Regija
NIZ SADRŽAJA NA VUKOVARKOM ADVENTU

Nova će čarolija obasjati perivoj
Objavljeno 26. studenog, 2022.
VUKOVAR - Advent pun čarolija - slogan je vukovarskog Adventa, od 27. studenoga do 24. prosinca. U tim će danima perivoj dvorca Eltz ponovno zasjati u najljepšem blagdanskom ugođaju, a Vukovar biti ukrašen u božićnom duhu. Kako su najavili organizatori, TZ grada Vukovara i Grad Vukovar, u perivoju će i ove godine biti postavljeno klizalište, pozornica za glazbene večeri, ugostiteljske kućice i betlehemsko naselje, dok će u Galeriji Oranžerija za najmlađe biti uređen Kutak Djeda Božićnjaka.

Otvorenje Adventa i klizališta, uz paljenje prve adventske svijeće zakazano je za nedjelju (27. studenoga). Uslijedit će glazbena večer uz sastav Akvarel te druženje uz mirise i okuse prigodne gastroponude. I sljedeće su nedjelje rezervirane za tradicionalno paljenje adventskih svijeća i brojnih programa u sastavu Vukovarskih adventskih svečanosti koje pod geslom "Susret u Vukovaru" 25. put organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji s Franjevačkim samostanom Vukovar i Hrvatskim domom Vukovar.

Ravnateljica muzeja Ruža Marić istaknula je kako su Vukovarske adventske svečanosti vezane uz tradicijske običaje, ali i niz drugih događanja u sva četiri tjedna Adventa.

- Imat ćemo koncerte, kazališne predstave i prikaze tradicijske kulture u ambijentu dvorca Eltz, gdje se više godina postavljaju klizalište, jaslice i drugi sadržaji koji prate vrijeme Adventa - navela je Marić.

Kristina Bilić, pročelnica vukovarskog Upravnog odjela za gospodarstvo, najavila je kako program obuhvaća i organizaciju koncerata duhovne glazbe te Božićnog sajma koji nudi autohtone proizvode i prigodne božićne suvenire. Klizalište će raditi svaki dan, s tim da će od nedjelje do četvrtka biti otvoreno od 9 do 21 sat, a petkom i subotom od 9 do 22 sata. Posljednji adventski vikend obasjat će Svjetlosna čarolija koja će zgrade u perivoju dvorca obojiti svjetlom s prigodnom motivima, dok će poseban ugođaj stvoriti instalacija sa stotinjak stoljetnih fenjera koji će posjetitelje vratiti u davna vremena. Grad Vukovar najmlađima će podijeliti paketiće.

Tijekom adventskih vikenda građani će se moći voziti božićnom kočijom i posjetiti betlehemsko selo s prikazom Isusova rođenja. D. Korpoš
Možda ste propustili...

OMILJENA VINKOVAČKA MJESTA

Klupa “tražena” i ljeti i zimi

KAZALIŠNO GOSTOVANJE U VALPOVU

”Savršeni partner” Teatra Gavran

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZBOG PREKOMJERNE POPULACIJE

Cijele veljače pojačan je lov na čaglja i lisicu

2

ZBOG NEVREMENA DIGNUT STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Sječu stabala javnost je osudila, oborio ih vjetar

3

SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA

Čak je 15 projekata iz VSŽ-a u utrci za prestižno priznanje