Osijek
MILENIJSKO NATJECANJE IZ KREATIVNE INDUSTRIJE POČINJE 28. STUDENOGA

Čak 433 natjecatelja iz pet zemalja
Objavljeno 25. studenog, 2022.
Međunarodno Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije organizira se četvrti put na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, i to od 28. studenoga do 2. prosinca. Natjecateljske su teme glagoljica, mitologija, Put svile i vodik. Natjecatelji su mlade osobe vođene mentorima u okviru njihova formalnoga obrazovanja (osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokog obrazovanja). Natjecatelji su u obvezi ponuditi idejna rješenja za globalno "osvajanje" navedenim temama.

Na 4. međunarodno Milenijsko natjecanje prijavilo se 165 natjecateljskih timova pod vodstvom 132 mentora, što ukupno čini 433 prijavljena natjecatelja iz pet zemalja. Uz natjecatelje iz Republike Hrvatske (ukupno 159 timova), u natjecanju sudjeluju dva tima iz Bosne i Hercegovine, dva tima iz Indije te po jedan tim iz Savezne Republike Njemačke i Malte.

Proglašenje će se pobjednika prirediti na završnoj svečanosti koja će se održati 2. prosinca. Uz svečano proglašenje najuspješnijih natjecatelja, uzvanici će imati prigodu pogledati predstavu Alemperkina kazivanja (redatelj Robert Raponja, dramaturginja Milica Lukić, autorica teksta Jasna Horvat). Ujedno će se obilježiti 20. obljetnica književnoga rada suvremene hrvatske književnice i sveučilišne profesorice Jasne Horvat.

Više informacija o Milenijskom natjecanju moguće je naći na poveznici http://milenijsko.efos.hr. I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...

PROMOVIRANA KNJIGA JELENE KOVAČEVIĆ

Umjetnost život čini boljim

NADBISKUP ĐURO HRANIĆ U VIZITACIJI ŽUPE SVETE ROZALIJE

Zajedno će uložiti još više napora u razvoj društva, posebno za mlade i obitelji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

2

ZANIMLJIVA NAGRADA NA JEDNOM OD OSJEČKIH KVIZOVA

Hipokrasni kirurzi putuju u Sarajevo

3

UDRUŽENJE STANARA GRADA OSIJEKA BIRA NOVO RUKOVODSTVO

Izjasnite se o stanovanju u zgradama