Dome slatki dome
ISKORISTITE SEZONSKO VOĆE

Domaći džem od jabuka
Objavljeno 24. studenog, 2022.
Jabuke su bogate hranjivim sastojcima od kojih količina ovisi o načinu uzgoja, stoga su najbolje one koje nisu prskane. Ugljikohidrati, bjelančevine, masti, šećeri, vlakna, organske kiseline, celuloza, vitamini i minerali samo su neke od hranjivih tvari koje se nalaze u plodu jabuke. Kako biste te hranjive tvari unosili u organizam i kada nema svježih plodova koje biste konzumirali, pročitajte jednostavan recept kako možete pripremiti džem od jabuka. Za pripremu je potrebno 1 kg domaćih jabuka, 80 g smeđeg šećera, korica limuna i cijeđeni sok, žličica cimeta, žličica ruma, žličica ekstrakta vanilije. Naribane jabuke stavite u zagrijani lonac, dodajte šećer, koricu i sok od limuna. Džem se kuha 40-ak minuta stalno miješajući kako ne bi zagorio. Rum, cimet i ekstrakt vanilije dodajte pred kraj kuhanja. Kada stavite jabuke u lonac, ovisno o sočnosti, dodajte malo vode ako je potrebno. Procijedite džem na cjedilo koje ima veće rupice. Staklene teglice zagrijte te nakon toga napunite pripremljenim džemom i ohladite ih na sobnoj temperaturi. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike