Novosti
ZA VATRENE NIŠTA NIJE PRESKUPO

Rasprodani aranžmani za Katar od 40 tisuća kuna
Objavljeno 22. studenog, 2022.
Cijene noćenja u hotelu su od 1000 eura, a cijena leta dosegnula je 2000 eura

Počelo je Svjetsko prvenstvo u nogometu, oko kojega postoje brojne kontroverze, od nepovoljnih termina održavanja utakmica, preko zaštite ljudskih prava, sve do nemogućnosti konzumacije alkohola. Jedan od većih problema su i cijene u Kataru, koje su većini hrvatskih navijača previsoke. Primjerice, cijene pojedinačnih ulaznica za prvu fazu natjecanja su od 500 do 1700 kuna, a za polufinale od tri do osam tisuća. Iako je Katar samo dva sata vremenske razlike od Europe, očito je to puno veći problem nego kada su, prije dvadeset godina, utakmice svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji počinjale u 7.30, a putovanje trajalo, s jednim presjedanjem, upravo na Arapskom poluotoku, više od 15 sati.Specifični uvjetiDok glasna većina prigovara zašto se baš sva svjetska prvenstva ne odigravaju u Europi, uvijek se u Hrvatskoj nađe dovoljno navijača kojima ništa od gorespomenutog ne smeta i koji su spremni platiti koliko god treba kako bi podržali Vatrene. O tome najbolje svjedoči Ban Tours iz Zagreba, inače službena agencija Hrvatskog nogometnog saveza, koji je za odlazak u Katar pripremio program od šest dana, tijekom kojih gosti imaju priliku biti na dvije nogometne utakmice. "U ponudi smo imali tri programa, ukupno tristotinjak aranžmana, od kojih svaki traje šest dana i pokriva dvije utakmice hrvatske reprezentacije. Prvi program pokriva utakmice Vatrenih s Marokom i Kanadom. Drugi program pokriva utakmice s Kanadom i Belgijom. Treći program pokriva utakmice reprezentacije protiv Belgije te suparnika u sljedećoj fazi natjecanja. Od prva dva aranžmana, koja su koštala oko 40 tisuća kuna, rasprodali smo sve, a u posljednjem programu ostalo nam je nešto manje od 20 mjesta.

U naše aranžmane uključen je povratni let i pripadajuće takse, autobusi najviše kategorije prema programu, smještaj na dvije lokacije, obroci prema programu, pratitelj iz Zagreba, lokalni vodiči i AlMaha usluge u zračnoj luci pri dolasku i odlasku. Ovo prvenstvo specifično je po mnogobrojnim detaljima, jedno od njih je da se sav smještaj mogao kupiti isključivo od QatarAccomodationa. Mi smo jedina agencija u Hrvatskoj koja je osigurala smještaj za svoje klijente. Naravno, to smo učinili puno unaprijed", istaknula je Ana Rončević, sports & events coordinator u Ban Toursu.

Ban Tours je organizirao smještaj na dvije aktraktivne lokacije. Na putničkom brodu, novom MSC Cruiseru "World Europa", koji se nalazi u samom centru Dohe, i u novim stanovima na ekskluzivnoj lokaciji The Pearl, gdje su dostupni jednosobni i dvosobni stanovi za dvije odnosno četiri osobe.

Pravila ponašanja


Programi Ban Toursa pokrivaju sve usluge poput taksi zračnih luka, transfera, smještaja i hrane te izleta koji se čine prilično atraktivnima - od šopinga, posjeta muzejima do vožnje terenskim vozilima pustinjskim dinama i jahanja deva te krstarenja drvenim čamcima.

Za razliku od prošlog prvenstva, koje se igralo u Rusiji, u više gradova, koji su svaki imali više kapaciteta nego Doha zajedno, ne očekuje se odlazak prosječnih navijača, nego samo onih dubljih džepova. "Cijena noćenja u hotelu kreće se od tisuću do dvije tisuće eura, a cijena leta iz Hrvatske za Dohu popela se na dvije tisuće eura. Smatramo da je specifičnost koja će sve iznenaditi što se Prvenstvo odvija na malom geografskom području. Ljudi iz cijeloga svijeta udisat će isti zrak, iste emocije, i veselje, i tugu, i nadu, i razočaranje. Katar je u mnogočemu različit od Zapada, pa će se tako navijači morati prilagoditi domaćinu, kao što se i domaćin prilagodio navijačima. Primjera radi, Doha je grad u kojem krađa ne postoji, jako su pristupačni i uslužni, s druge strane, postoje određena pravila ponašanja i odijevanja na koje možda mnogi nisu naviknuli ili se s njima susreću prvi put u stvarnosti. To vrijedi i za muškarce i za žene, moraju biti pokrivenih ramena i koljena. Ali nema svađa, povišenih glasova. Doduše, svi vole trubiti u prometu", dodaje Rončević.

Nikola Kučar
ODLAZAK NA DRUGI DIO PRVENSTVA
”Imali smo mnoštvo upita o čarter-letovima koje smo imali u ponudi tijekom prošlih natjecanja. No s Katarom je drukčije. Moraju se izraditi Hayya aplikacije, ulaznice su digitalne, morate imati smještaj ili čarter-let, no morate napustiti Dohu unutar 24 sata. Mi ne osiguravamo ulaznice i one nisu u našoj cijeni. Kroz naše dugogodišnje odnose sa stranim partnerima možemo osigurati ulaznice VIP Hospitality, kao što smo bili službena agencija Match Connections u vrijeme SP-a u Rusiji. Za utakmice naših Vatrenih u drugom dijelu natjecanja radimo na programima i mogućnosti organizacije čarter-letova. U vrijeme Rusije imali smo organiziranih 14 čarter-letova nakon grupne faze. No za Katar je let puno duži, pa ćemo vidjeti koliko se i što može organizirati”, zaključuje Rončević.

Možda ste propustili...

SAVJET ZA INU O UČINCIMA PRESUDE

Filipović će nastaviti razgovore s MOL-om

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU

Pad proizvodnje većine usjeva

ZBOG RADIOAKTIVNOG OTPADA

BiH razmišlja o tužbi protiv RH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana