PIXSELL
16.5.2024., 00:00
U NEKOLIKO MINUTA RASPRODAO DVA KONCERTA NA ŠALATI
Baby Lasagna zapjevat će u Umagu, pa u Zagrebu, na Melodijama Jadrana i EXIT-u

Baby Lasagna rasprodao je čak dva zagrebačka solokoncerta, koji će se održati na stadionu Šalata 12. i 13. rujna. Prvi je rasprodan jučer ujutro za samo četiri i pol minute, čime je taj nastup postao uvjerljivo najprodavaniji u povijesti stadiona Šalata, pa je organizator dodao još jedan koncert 13. rujna, za koji su ulaznice u prodaju puštene jučer popodne te su i one rasprodane za samo 10 minuta. Potom je dodan još jedan koncert, za 14. rujna.

Baby Lasagna će ovog ljeta nastupati po cijeloj Hrvatskoj. Mladi glazbenik prvi nastup imat će već ovog mjeseca u rodnom Umagu u sklopu Sea Star Festivala, koji se održava od 23. do 26. svibnja, a pridružit će mu se i eurovizijska senzacija, predstavnica Italije na ovogodišnjem Eurosongu Angelina Mango.

Sljedeći nastup imat će 8. lipnja u Zagrebu na glazbeno-scenskom događaju Eurosong - najveći hitovi, koji će se održati u Boćarskom domu. Uz Baby Lasagnu nastupaju i prošlogodišnja predstavnica Norveške na Eurosongu Alessandra Mele, dvostruka azerbajdžanska predstavnica Efendi i danska pobjednica Eurosonga 2013. Emmelie de Forest.

Baby Lasagna potvrdio je i nastup na Melodijama Jadrana, koje se ove godine održavaju od 21. do 23. lipnja u Galeriji Meštrović u Splitu, a tamo će udružiti snage s natjecateljem Superstara Petrom Šegedinom Pijerom te Tončijem Huljićem i Madre Badessom. Zatim ga čeka nastup na svjetski poznatom festivalu EXIT, koji se održava u Novom Sadu, te je prvi regionalni headliner na festivalu nakon Konstrakte 2022. godine. Nakon toga nastupit će na 37. Danima piva u Karlovcu, gdje bi trebao stati pred publiku 1. rujna.

Kao ovogodišnji pobjednik Švicarska će sljedeće godine biti domaćin Eurosonga, a ovih je dana objavljeno kako će za domaćina natječu gradovi Zurich, Geneva i Basel. Yves Schifferle, šef švicarske delegacije Eurovizije, početkom travnja je već spomenuo ove gradove, koji imaju velike dvorane i dobru infrastrukturu. Država domaćin može očekivati troškove od "između 10 i 20 milijuna eura", rekli su iz Europske radiodifuzne unije za švicarske novine Tagesanzeiger. Glavni grad Azerbejdžana Baku navodno je potrošio i više - 71 milijun eura, kada je bio domaćin događaja 2012. Troškove bi snosio švicarski javni emiter (SBC), matična kompanija SWI, ali i grad domaćin. Zemlje sudionice također bi morale dati financijski doprinos.

Tanja Kvorka
{embed_infobox_gray}258901{/embed_infobox_gray}