Crna kronika
UHIĆENA RAVNATELJICA ŠKOLE KOD PETRINJE

Od škole i kluba uzela 540.000 kn
Objavljeno 3. listopada, 2022.
Sisačka policija podignula je kaznenu prijavu protiv 47-godišnje Petrinjke za zloporabe položaja i ovlasti, jer je kao odgovorna osoba obrazovne ustanove i blagajnica sportskog kluba s petrinjskog područja ukupno prisvojila više od pola milijuna kuna. Konkretno je riječ, navodi se u priopćenju sisačke policije, o 540.000 kuna, te je 47-godišnjakinja predana pritvorskom nadzorniku. Dio novca vratila je na bankovne račune ustanove, no dio je zadržala.

Kriminalističko istraživanje sisačko-moslavačka policija provela je prema nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, priopćeno je u ponedjeljak iz Policijske uprave. Istragom je utvrđeno da je 47-godišnjakinja od 2014. do 2022. godine, kao odgovorna osoba jedne obrazovne ustanove s petrinjskog područja, s bankovnih računa ustanove u više navrata raznim novčanim transakcijama uzela i za vlastite potrebe raspolagala s više od 540.000 kuna. U navedenom razdoblju dio je novca vratila na bankovne račune ustanove, dok je za sebe zadržala više od 300.000 kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u istom razdoblju kao odgovorna osoba ovlaštena za poslove blagajnice jednog sportskog kluba, također s petrinjskog područja, s bankovnog računa kluba u više navrata raznim novčanim transakcijama uzela i za vlastite potrebe raspolagala s više od 260.000 kuna. U navedenom razdoblju dio novca vratila je na bankovni račun dok je za sebe zadržala više od 240.000 kuna, ističu iz Policijske uprave sisačko-moslavačke. Osumnjičena je zbog počinjenih kaznenih djela uz kaznenu prijavu za zloporabe položaja i ovlasti predana pritvorskom nadzorniku. Nakon noćenja u policijskoj zgradi, 47-godišnjakinju će ispitati u Županijskom državnom odvjetništvu Sisak, a o eventualnom istražnom zatvoru odlučivati će sudac istrage.

Lokalni mediji neslužbeno navode da je riječ o ravnateljici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gore pokraj Petrinje. Također, neslužbeno navode da je krajem svibnja, odnosno početkom lipnja ove godine u školi otkriveno da je ravnateljica nekoliko godina unatrag dizala veće svote sa školskog računa, pa i novac od donacija za obnovu. H
Možda ste propustili...

DJECA SU, SREĆOM, LAKŠE OZLIJEĐENA

Ugljikov monoksid umalo bio koban za dvoje djece

AKO SE DOKAŽE, OVO JE JAKO SKUP ŠVERC

Trošarina 1,6 milijuna eura zbog šverca 14,8 t duhana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U 10 GODINA NAJMANJE 20 ŽRTAVA

Povratci s kirvaja koji su okončani pogibijom

2

RANOJUTARNJA INTERVENCIJA

Izgorjela je terasa kafića kod valpovačkog suda

3

OSUMNJIČENA DVOJICA MLADIĆA

Vinkovčani krali u đakovačkom kraju