Regija
JESEN U DJEČJIM VRTIĆIMA

Priroda je djeci najbolji učitelj
Objavljeno 27. rujna, 2022.

SLATINA

U dječjim vrtićima jesen s prelijepim bojama i brojnim plodovima vrijednih težaka dočekuje se s posebnom radošću, između ostaloga i zato što je to vrijeme kad nova djeca dolaze u vrtić.

I djeca u Dječjem vrtiću Suncokret u Slatini i u Područnom odjelu u Mikleušu ispratila su ljeto i dočekala jesen okružena mnoštvom jesenskih plodova. Lijepo vrijeme izmamilo ih je u prirodu pa su uživali u suncu i bojama jeseni.

"U našem vrtiću i ove pedagoške godine nastavljamo s provođenjem programa povezanosti djece s prirodom. Uzbuđenje, optimizam i znatiželja djece smjernice su nama odraslima za osmišljavanje aktivnosti koje će prirodu približiti djeci, a djecu prirodi. Stoga se djeca u našem vrtiću penju po drveću, gaze po lokvama na kiši, brinu o svom vrtu, beru jabuke u našem voćnjaku i obavljaju brojne druge aktivnosti za poticanje suživota s prirodom. Vrijeme provedeno u igri na svježem zraku, u šetnji, istraživanju i pokretu iskoristili smo i ovoga prvog dana jeseni da djeca steknu neka nova znanja, jer priroda je djeci najbolji učitelj" – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

U Dječjem vrtiću Zeko također su spremno dočekali jesen, godišnje doba koje potiče djecu na istraživanje i otkrivanje.

"Djeca u našem vrtiću uživala su u aktivnostima na svježem zraku okružena šarenilom lišća i zrakama sunca koje su otjerale kišu. Otkrivali su i istraživali boje jeseni, plodove i žitarice. Slikali su uz zvukove Vivaldijeve jeseni, šetali se i promatrali promjene u prirodi te putem sakupljali orahe, kestene i lišće," ispričali su nam u Dječjem vrtiću Zeko. P.Žarković

Možda ste propustili...

POTPISAN UGOVOR O DAROVANJU ZEMLJIŠTA

OŠ J. Kozarca dobit će novu sportsku dvoranu

15 GODINA VISOKOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

Promovirano još 60 studenata u Virovitici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA 171 PRVOSTUPNIKA I MAGISTRA U VUKOVARU

Najviše promovenata u povijesti Veleučilišta

2

U UTORAK NA TRGU U ŽUPANJI

Doček sv. Nikole i otvorenje klizališta, uz besplatan roštilj

3

15 GODINA VISOKOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

Promovirano još 60 studenata u Virovitici