Regija
ZAJEDNIČKI PROJEKT GRADA I KK-A SATIR

O konjima će učiti oko 500 osnovaca
Objavljeno 27. rujna, 2022.
VINKOVCIOko 500 učenika šestih i sedmih razreda vinkovačkih osnovnih škola sudjeluje u projektu "Konj prijatelj i učitelj" vinkovačkog Konjičkog kluba Satir, Ministarstva turizma i sporta te Grada Vinkovaca.

Učenici škola Josipa Kozarca, Ivana Gorana Kovačića, Nikole Tesle, Ivana Mažuranića i A. G. Matoša dolaze besplatno u dva posjeta po dva sata u Satir, gdje će dobiti osnovne informacije o školi jahanja i konjima i boraviti na svježem zraku, a to je i osnovna zamisao tog projekta. Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Bosančić i predsjednik Satira Ante Lovrić.

- Djeca će ovdje dobiti osnovne informacije što to jest škola jahanja. Cilj je maknuti ih bar na trenutak iz zatvorenih prostorija, doći ovamo u prirodu, na svjež zrak, družiti se sa životinjama, naučiti se poštovanju prema njima i provesti kvalitetno slobodno vrijeme – kaže Ante Lovrić, a gradonačelnik podsjeća da je projekt vrijedan 150.800 kuna i sigurno će pridonijeti kvalitetnijem odrastanju i učenju djece.

- Svaki program koji se provodi u konjičkom sportu važan je za sve ono što se zbiva u gradu, s obzirom na brojne manifestacije u kojima konjički klubovi jako puno znače. Stoga je važno da najmlađi sudjeluju i u edukaciji i odrastaju uza sve ovo što zajednički radimo. Gradu je velika čast okupiti sve sudionike, biti partner i pružiti priliku da Satir pokaže sve što zna i može, kako s djecom tako i sa svima koji će doći ovamo i uživati u ovom prekrasnom prostoru – rekao je Bosančić. M.F.
Možda ste propustili...

NATKRIVENA TERASA I SANITARNI ČVOR NA NOGOMETNOM IGRALIŠTU U BREZIKU NAŠIČKOM

Završene investicije vrijedne 220.000 kuna

OBILJEŽEN NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Svi pozvani da prijave nasilje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana