Regija
ZAPOČINJE NOVI PROJEKT “TATA JE TATA”

Ističu ulogu oca u odgoju djeteta
Objavljeno 26. rujna, 2022.
VUKOVARUdruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima "Tko se boji sutra još?", uz pomoć Razvojne agencije Vukovar, započinje realizaciju projekta psihološke pomoći i podrške očevima u obitelji nazvanog "Tata je tata".Projekt će trajati godinu dana i sa 75 tisuća kuna financira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade. Iz udruge navode kako je socijalna i psihološka podrška roditeljima iznimno važna u odgoju djeteta, pri čemu posebnu važnost roditeljske odgovornosti nosi otac.

- Istraživanja su upozorila na niz pozitivnih utjecaja koje očeva uključenost ima na djetetov razvoj od najranijih dana života. Stoga na ovaj način želimo educirati očeve kako mogu kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim djecom i pozitivno utjecati na njihov razvoj i odgoj. Kroz projekt ćemo organizirati radionice, okrugle stolove s temom uključivanja očeva, kao i pripremu brošure koja će im koristiti u budućnosti, a sve uz vođenje stručnog kadra s višegodišnjim iskustvom iz područja psihologije - navela je Maja Prakaturović, predsjednica udruge.

Dodala je kako će kroz niz psihoedukacijskih radionica očevi učiti o komunikacijskim vještinama, emocijama i kako se s njima nositi, roditeljskom stresu i "burnoutu", planiranju i organiziranju vremena, izazovima suvremenog digitalnog doba, načinu povezivanja i slično. Usvojena će im znanja dugoročno omogućiti da poboljšaju odnos s djecom, aktivnije se uključe i uživaju u roditeljstvu i odrastanju svojih najmlađih, jer proces odrastanja brzo prolazi, a aktivnim sudjelovanjem u odgoju sudjelovat će u najvažnijim fazama odrastanja svoga djeteta te imati uspomene za cijeli život.

- Pokazalo se kako će djeca koja odrastaju u obiteljima s ravnopravnom podjelom obiteljskih obaveza sama prenijeti takvu praksu na svoje obitelji. Projekt je otvorenog tipa, pa njegovim sadržajima osim članova udruge mogu pristupiti svi zainteresirani roditelji, očevi željni zajedničkog vremena sa svojim djetetom - rekla je Prakaturović.

Datume održavanja radionica objavit će na web-stranicama udruge. D. Korpoš
Možda ste propustili...

GRAD ŽUPANJA DOBIO DODATNA SREDSTVA

Odobreno još 200.000 kuna za dječje igralište

UČENICI OŠ BARTOLA KAŠIĆA U ERASMUS+ PROJEKTU S.O.F.T.

Upoznali Siciliju, pravili su i voće od marcipana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana