Osijek
PROJEKT OPĆINE I FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Erdut: Odvojeno prikupljanje otpada
Objavljeno 27. rujna, 2022.
Općina Erdut već godinama sama prikuplja otpad na području svojih sela i gospodari prikupljenim oporabljivim sirovinama. U skladu s tim, kaže direktorica komunalnog poduzeća Čorkovac Anđelka Tomašević, održavaju se brojne edukacije stanovništa o odvajanju otpada na kućnom pragu, ali i deponiranju svega što se može ponovno uporabiti kao sekundarna sirovina na svima dostupne zelene otoke. Također, općinska je uprava, vođena brigom o okolišu, da se ne bi stvarali divlji deponiji i naruživala slika područja uz naselja, napravila i Reciklažno dvorište. Novi projekt koji vodi k čistijoj općini je onaj općinske uprave s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Naime, načelnik Jugoslav Vesić potpisao je ugovor s Fondom kojim su Općini Erdut dodijeljena sredstva za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog skupljanja komunalnog otpada. Ukupna vrijednost projekta je 994.012,08 kuna.

- Prijavili smo se po javnom pozivu za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog skupljanja komunalnog otpada koji je objavljen 22. travnja ove godine. Odobrena su nam sredstva pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog skupljanja komunalnog otpada, najviše u iznosu do 795.209,66 kuna s PDV-om, što čini 80 posto troškova projekta. Mi smo se obvezali osigurati preostala sredstva za realizaciju projekta – navodi Vesić.

Prema troškovniku uz ugovor o sufinanciranju poticanja mjera odvojenog skupljanja komunalnog otpada sredstva koja su namijenjena za nabavu komunalne opreme su u iznosu od 379.750 kuna, uređaja 545.512 kuna i za edukaciju korisnika 68.750 kuna. Erdutski načelnik navodi kako je ovo samo jedan u nizu projekata koje Općina provodi s Fondom. D.Pejić
Možda ste propustili...

SNAŽNA PORUKA FRA JOSIPA MIOČA NA POČETKU DOŠAŠĆA

Umjesto duše cijeni se - odijelo

MONS ADAM BERNATOVIĆ UPALIO PRVU ADVENTSKU SVIJEĆU

Vulin: Prva adventska svijeća je svijeća vjere i nade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana