Ekonomija
TVRTKA OV-ODRŽAVANJE VAGONA

Ugovorili nove poslove, vrijedne 25 milijuna kuna
Objavljeno 24. rujna, 2022.

Tvrtka OV-Održavanje vagona, regionalni lider u segmentu održavanja i popravka teretnih vagona, dizelskih motornih vlakova i lokomotiva, nedavno je završila složen proces restrukturiranja i konsolidacije, stabilizirala je svoje poslovanje te je u procesu ugovaranja novih, velikih poslova.


Kako su naveli u priopćenju iz te tvrtke, u prvih sedam mjeseci 2022. godine ostvarili su dobit od 600 tisuća kuna, što je, dodaju, nastavak zacrtanog smjera iz 2021., kada su unatoč pandemiji povećavali prihode i plaće zaposlenicima te ostvarili znatnu dobit.


"Tvrtka danas radi sa stopostotno ugovorenim kapacitetima te je primjer uspješnog restrukturiranja, koje vodi Uprava HŽ Carga i Uprava Održavanja vagona. OV–Održavanje vagona je u stopostotnom vlasništvu HŽ Carga i inicijalno je osnovano kao servisna služba za HŽ, ali se restrukturiranjem tijekom 2019., 2020. i 2021. godine, uz već stalna pružanja usluge HŽ Cargu, HŽ Putničkom prijevozu i HŽ Infrastrukturi, okrenulo vanjskim kupcima, stranim i domaćim. Tako su ugovoreni novi poslovi s tvrtkama Končar KEV, INA, VTG, Millet, Ermewa, ATIR Rail i Srbija voz. U idućem razdoblju, nakon složenog i uspješnog procesa restrukturiranja, pristupilo se modernizaciji opreme i podizanju kvalitete usluge, te trenutno traje proces dobivanja VPI certifikata u pogonu Slavonski Brod, koji garantira da se održavanje i revizije vagona rade prema europskim standardima. Danas OV ima ukupno tri pogona – u Slavonskom Brodu, Čakovcu i Bjelovaru, te pet radionica – u Moravicama, Rijeci, Koprivnici, Zagrebu i Solinu. Trenutno zapošljava 450 radnika, kojima su tijekom 2021. godine podignute plaće i omogućene dodatne naknade za rad na terenu. U tekućoj godini ugovoreni su veliki dugoročni poslovi, vrijedni više od 25 milijuna kuna, s više vanjskih kupaca – ERMEWA-om, ATIR Rail-om, RMT Grupom, Pull Transom, Rafinerijom Modriča te Đuro Đaković Specijalnim vozilima na ostalim poslovima", podsjećaju iz tvrtke OV-Održavanje vagona.


Komentirajući pozitivne financijske pokazatelje tvrtke, direktor Boris Gobac istaknuo je kako su osim poslovnog napretka, u suradnji sa socijalnim partnerima, usmjereni i na socijalnu politiku i povećanje primanja zaposlenih.


- Situacija u OV-Održavanju vagona je dokaz da su uspješno restrukturiranje i konsolidacija poslovanja mogući. Unatoč svim globalnim izazovima, poput rasta troškova energenata, inflacije i pandemije, OV-Održavanje vagona uspješno posluje i u budućnosti očekujemo povećanje kapaciteta za popravke teretnih vagona za strane operatore – zaključio je direktor OV-Održavanja vagona Boris Gobac.Z.R.

Unatoč pandemiji OV-Održavanje vagona povećalo je prihode i plaće te je ostvarilo znatnu dobit

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKA RAZVOJNA AGENCIJA SLATINE

Velik interes za potpore za samozapošljavanje

2

TRŽIŠTE RADA 21. STOLJEĆA

U hrvatskoj gig ekonomiji radi oko 100.000 osoba

3

IZABRANI NAJBOLJI MLADI POLJOPRIVREDNICI U EU-U

Predstavnik Hrvatske David Pejić imao zapažen nastup