Regija
U MERAJI FOTOGRAFIJE, PLAKATI, ŠALOVI I DRUGE MEMORABILIJE

Izložba o trideset godina Ultrasa
Objavljeno 22. rujna, 2022.
VINKOVCIU povodu 30 godina postojanja navijačke skupine Ultrasi, najvjernijih pratitelja vinkovačkog nogometaškog kluba Cibalije, prije Dinama, u Galeriji fotografije Meraja otvorena je izložba fotografija, plakata, šalova i drugih memorabilija pod nazivom "30 godina ljubavi, vjernosti, nadanja", a autori su, također vjerni navijači, Darko Stojanović - Stoja i Ivica Aničić - Ica.

- Od našeg Stoje prevladala je ideja da se skupina nazove Ultras. Tako su nastupili prvi put 13. rujna 1992. na utakmici s Varteksom u Vinkovcima. Tjedan dana nakon toga u Maksimiru se prvi put pojavio mali Ivica, simbol navijača Ultrasa, kojeg je odlično nacrtao naš Dubravko Mataković - rekao je na otvaranju izložbe nekadašnji gradonačelnik, dr. Dražen Švagelj, također vjerni navijač Cibalije.

Autori kažu kako su materijale prikupljali 30 godina i da je prikupljanje kolekcije bilo jako zahtjevno. Veći dio kolekcije dobiven je od samih autora izložbe, no istaknuli su kako dobivaju materijale sa svih strana, pa im je želja da ova izložba bude jedna zajednička priča.

- Bilo bi lijepo da ljudi dođu i vide kako je to biti navijač Cibalije. To nije samo "deranje" s tribine, to je jedna ljubav prema gradu i svemu što je vinkovačko, to je jedna vrsta lokalpatriotizma - rekao je Darko Stojanović, a Ivica Aničić dodao kako navijači nisu samo za navijanje, ti se dečki uključe u svaku akciju, a to smo mogli vidjeti prilikom poplava, potresa, korone, Domovinskog rata... M.F.
Možda ste propustili...

POSEBNA REGULACIJA PROMETA

Uređuje se Ulica kralja Tomislava

U ORAHOVICI GOSTOVAO FRANCUSKI LIJEČNIK I HUMANITARAC SA SURADNICIMA

GDCK zahvalio dr. Cholatt-Namyju za donacije

POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU S MINISTARSTVOM TURIZMA I SPORTA

Obnova sportske dvorane dviju osnovnih škola

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GORAN ALADIĆ GRADONAČELNIK DONJEG MIHOLJCA

Interes ulagača pojačan je, uskoro nova radna mjesta

2

NAKON IZGRADNJE NOVOG DOMA ZA UMIROVLJENE SVEĆENIKE

Bivši Svećenički prenamijenjen je - postao je Kuća duhovnih susreta

3

ODLUKA VUKOVARSKE VLASTI

Kruzeri će iduće godine pristojbu plaćati 200 eura