Regija
OBILJEŽILI DAN POBJEDE NAD JNA

Našice ne zaboravljaju svoje poginule branitelje
Objavljeno 22. rujna, 2022.
NAŠICEU organizaciji Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata, Grada Našica i gradske Turističke zajednice, nizom događaja obilježena je 31. obljetnica Dana pobjede nad JNA i Dana branitelja grada Našica.

Izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Kašubom i članovi gradskog Povjerenstva za branitelje položili su cvijeće i upalili svijeće na grobovima branitelja Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića, koji su poginuli prilikom oslobađenja našičke vojarne. Na groblju u Breziku Našičkom odana je počast branitelju Željku Baričeviću, poginulom u obrani Vukovara.

Počast poginulim braniteljima odali su polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića Zvončić kod spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska.

U Domu HV-a postavljena je tradicionalna izložba fotografija iz Domovinskog rata, a u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga izložba vojnih odora i razni dijelovi opreme iz Domovinskog rata.

Središnji događaj obilježavanja 31. obljetnice Dana pobjede nad JNA i Dana branitelja grada Našica bilo je odavanje počasti poginulim našičkim braniteljima kod spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska. Vijence i svijeće položila su izaslanstva Hrvatskog sabora, Vlade RH, MUP-a, Osječko-baranjske županije, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Našica, Općine Podgorač i udruga proizišlih iz Domovinskog rata, te gradski vijećnici i predstavnici političkih stranaka.

Nakon odavanja počasti kod spomen-obilježja u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog održana je misa zadušnica. S. Fridl
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN USPJEŠAN PROJEKT “AKTIVNI U STAROSTI”

Učilo i zabavilo se 250 umirovljenika

POPIS PO VJERI, NARODNOSTI, JEZIKU

U Đakovštini i Rusi te Ukrajinci, nijedan Rom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKO ZANIMANJE ZA PREDAJU

Povratna ambalaža

2

P.G.D.I., U PARTNERSTVU S GRADOM I BARA-OM, ZAVRŠIO PROJEKT ZA 1,1 MIL. KUNA

Uspješan projekt spojio je društveno poduzetništvo sa socijalnim uslugama

3

CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB ŽUPANJA

U županjskom kraju 670 je korisnika “socijalke”, 1855 manje nego 2013.