Regija
OPORBA NIJE PODRŽALA ODLUKU

Prodana parcela za 1,6 mil. kuna
Objavljeno 23. rujna, 2022.
ĐURĐENOVACNa natječaj za prodaju građevinskog zemljišta površine 165.662 četvorna metra na Pašnjaku u Đurđenovcu javila su se tri ponuđača: tvrtka Electricity generation d. o. o. iz Magadenovca s ponuđenom cijenom od 1.656.620 kuna, ZB-energy d. o. o. iz Velike Londžice, koji je ponudio 1.573.789 kuna, i Ivana Abičić iz Šaptinovaca, čija je ponuda bila 1.500.897 kuna.

Povjerenstvo za prodaju i zakup zemljišta u vlasništvu Općine Đurđenova razmotrilo je ponude, odabralo najpovoljniju i predložilo Općinskom vijeću usvajanje. Općinsko je vijeće većinom glasova prihvatilo ponudu tvrtke Electricity generation, koja se bavi proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije. Donošenju odluke o najpovoljnijem ponuđaču prethodila je rasprava u kojoj je oporba propitivala kriterije natječaja i prioritete Općine.

- Smatram da je trebalo gledati što je najbolje za općinu, a to su nova zapošljavanja, a ne kupoprodajna cijena - rekao je vijećnik Siniša Abičić, predloživši da se natječaj poništi.

Da je prioritet trebao biti broj radnika koje će investitor zaposliti, a ne najviša ponuđena kupopodajna cijena složili su se i vijećnici Ivo Kljajić i Mirko Pritišanac. I načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović osvrnuo se na odluku o odabiru najpovoljnije ponude za prodaju općinske parcele.

- Dva ponuditelja izjasnila su se da žele koristiti poticaj na kupoprodajnu cijenu i da će zaposliti radnike. Kupoprodajna cijena ZB-energy nakon smanjenja za ostvareni poticaj iznosila bi 414.155 kuna. Znači, toliki bi iznos bio uplaćen u proračun, dok bi ponuditeljica Ivana Abičić uplatila 341.263 kune. No tko može garantirati da će ta dva ponuditelja i zaposliti radnike. Naravno, jesam za nova zapošljavanja, ali ne pod uvjetima nepovoljnim za općinu - bio je jasan Topalović.

Naime, svaki investitor ima pravo na općinski poticaj za zapošljavanje, a popust na kupoprodajnu cijenu iznosi od pet do 15 kuna po četvornom metru i ovisi o broju novozaposlenih radnika. Electricity generation, koji je ponudio najvišu cijenu, nije ponudio zapošljavanje, ZB-energy je u ponudi naznačio da će zaposliti pet, a ponuditeljica Ivana Abičić četiri radnika.

S. Fridl
Možda ste propustili...

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA U PONEDJELJAK

Osnovci skupljali stari papir

UDRUGA PUKS ZA OSNAŽIVANJE ŽENA

Besplatna radionica “Ples sjena”

NADBISKUPIJSKA ZAKLADA “DR. N. DOGAN”

Za 80 korisnika 549 tisuća kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UPRAVNOM ODJELU ZA KULTURU I TURIZAM 7,5 MILIJUNA EURA

Uskoro završava gradnja
knjižnice na 4500 kvadrata
i počinje opremanje

2

PLAN PROGRAMA GRAĐENJA

”Ćiro” bi sljedeće godine mogao biti zaštićen krovom

3

NAKON 18. OCJENJIVANJA

Šampionske su dvije rakije i džin