TvObzor
TELEVIZIJSKI TRANSFER POZNATOG OSJEČANINA

Tin Kovačić-Koca prešao je na Novu TV
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Uz televizijski posao, već 29 godina s prijateljima svira, pjeva, stvara pjesme i nastupa u punk bendu Debeli predcjednik

Tin Kovačić, novo je pojačanje najgledanijeg informativnog programa u zemlji. Ovaj iskusni novinar pridružit će se jakom novinarskom timu osječkog dopisništva Nove TV, gdje će za informativne emisije izvještavati iz Osijeka, Slavonije i Baranje, podneblja u kojem živi i u koje je kako kaže beskrajno zaljubljen.- Moja profesionalna, ali i emotivna misija, u cijelosti je biti na usluzi gledateljima, mojim Slavoncima i Baranjcima. Ispričati njihove priče, a svima ostalima iz prve ruke prikazati da je riječ o najljepšem dijelu planete. Izboriti se da se i glas istoka čuje, da se problemi i nepravde koji ovdje muče ljude riješe. No da bi to bilo moguće, nužna je platforma koja dopire do očiju i ušiju cijele zemlje, ali i puno šire. A Nova TV je, apsolutno u tom smislu veliki Houdini. Privilegija je, ali i velika odgovornost biti dio ekipe koja kreira najgledanije vijesti u Hrvatskoj. Zahvalan sam što su me prepoznali na Novoj TV, na vjeri u mene i prilici koju su mi pružili. I neću razočarati. Osjećam se kao da sam izabran u početnu postavu NK Osijeka. Ostavit ću srce na terenu - rekao je Tin Kovačić.

Svoju bogatu karijeru Tin Kovačić započeo je tijekom studiranja kada je počeo pisati za lokalne novine. Kada se otvorila prilika u televizijskom novinarstvu, kaže kako nije dvojio ni sekunde. To je životni poziv koji smatra najljepšim na svijetu i koji radi posljednjih 15 godina. Radio je tako u redakcijama Osječke TV, HRT-a, RTL-a i UNA TV-a.

Autor je dokumentarnog filma naziva ‘’Tisuće u povratku’’ koji se bavi problematikom ovisnosti o drogama, alkoholu i kocki. Za taj film potpisuje redateljsku, scenarističku i montažersku ulogu. A kruna njegove karijere dogodila se kaže kad je ove godine osvojio prestižnu novinarsku nagradu ‘’Večernjakova ruža’’ u kategoriji TV lica godine.

Uz televizijski posao, već 29 godina s prijateljima svira, pjeva, stvara pjesme i nastupa u punk bendu Debeli predcjednik s kojim je obišao cijelu Europu te snimio 11 albuma, EP-jeva i singlova. Za vrijeme koronakrize pripremili su i novi album koji je u završnoj fazi produkcije. Odrastanje uz glazbu razvilo mu je osjećaj za socijalnu nepravdu, svijest i empatiju prema onima koji su žrtve, što mu kako kaže, uvelike pomaže prepoznati takve situacije i u novinarstvu. T.K.
Možda ste propustili...

PRVU EPIZODU NE PROPUSTITE 24. RUJNA NA NOVOJ TV

Kreće jubilarna sezona “Supertalenta”

PREMIJERA ŠESTODIJELNE DOKUMENTARNE SERIJE “DIVLJI ZAPAD”

Istina o Indijancima i kaubojima

”STANLEY TUCCI: U POTRAZI ZA ITALIJOM”

Tajne regionalnih talijanskih kuhinja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OD 23. RUJNA NA HTV1

Druga sezona serije “Hotel Portofino” snimana u Hrvatskoj

2

PRVU EPIZODU NE PROPUSTITE 24. RUJNA NA NOVOJ TV

Kreće jubilarna sezona “Supertalenta”

3

PRVU EMISIJU POGLEDAJTE U NEDJELJU NA HTV1

Kreće 11. sezona ”Volim Hrvatsku”