Osijek
DVODNEVNA MANIFESTACIJA

Kraljevski hedonizam
od jutra do sutra
Objavljeno 20. rujna, 2022.
Veći se dio programa održava u Parku kralja Petra Krešimira IV. i Perivoju kralja Tomislava

Četiri godine zaredom hedonizam pronalazi svoju adresu na istoku Hrvatske sa svojim omiljenim i šarenim dvodnevnim događajem HeadOnEast!. Ove je godine dobio i epitet "kraljevski", a razlog možete otkriti za dva tjedna, u petak i subotu, 30. rujna i 1. listopada. Grad će krasiti šarenilo svjetla i magične umjetnosti, vino, pivo i gastrodelicije, a sve će to začiniti i brojni glazbenici.Namjerno uživanje u jednostavnim užicima, traženje i maksimiziranje takvih užitaka te usmjeravanje života prema sreći i zadovoljstvu opisujemo jednom riječju - hedonizam. Ovaj ćete festival hedonizma pamtiti po njegovim "kraljevskim" notama jer se veći dio programa održava u Parku kralja Petra Krešimira IV. i Perivoju kralja Tomislava.

Ovogodišnji je HeadOnEast osigurao toliko manifestacija i događaja da petak i subotu u središtu grada možete provesti "od jutra do sutra". Dovoljno je samo prošetati po gradskim parkovima, HeadOnEast će vas dočekati. Tu su Kraljica Pija, Klasika u parku, Kazalište na aveniji, Kraljevska pričaonica, Dvorište umjetnosti, Kuće svjetla, Labos, Beercuz, In da sofa, KraljeVina i Kraljev park. Programi oba dana počinju već u 9 sati na glavnoj tržnici, kraljevskim doručkom za hedoniste, Cooking showom i, naravno, neizostavnim razgovorima o hrani; na jelovniku je sve - od ribe do crne svinje.

Organizacijsku palicu HeadOnEasta i ove godine drže zajedničke snage Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija, uz snažnu potporu Grada Osijeka, Kulturnog centra, TZ-a grada Osijeka i HTZ-a, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, RCK-a Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Muzeja likovne umjetnosti, GISKO-a, udruga Đola i Breza.

Marta Keglević
Zaokružite posljednji dan rujna i prvi

dan listopada u

svojim kalendarima

Massimo, Meritas, Daleka obala...
Jutarnje sate provedite na glavnoj tržnici, u Sakuntalinu parku ili na Sajmu antikviteta (1. listopada, Park kralja Držislava), poslijepodnevne na Aveniji, u GISKO-u ili Muzeju likovnih umjetnosti, a večerima slobodno šećite Avenijom, Parkom kralja Petra Krešimira IV. i Perivojem kralja Tomislava, čije će prostore ispunjavati razni tonovi. Osjetila će vam na radnoj temperaturi držati brojna glazbena imena; u petak Nera & Updown, Filip Pavić kvartet, Fluentes, Gelato Sisters, Massimo, Meritas, a Idu Prester & Lollobrigidu, Daleku obalu i Z++ možete čuti u subotu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana