Regija
UVODNE PRIREDBE 57. VINKOVAČKIH JESENI

Dvorište ideja puno djece, male folklorne skupine u nedjelju idu u mimohodu
Objavljeno 9. rujna, 2022.
VINKOVCI - Za petak, prvi dan uvodnih priredbi u 57. Vinkovačke jeseni, najavljeni su Slavonski sokak, Vinski šor, Bircuz. Dopodne se u Slavonskom sokaku moglo vidjeti nekoliko izlagača i prodavača koji slažu svoju ponudu na štandove i u kućice.

No u Dvorištu ideja u Lapidariju vinkovačkog Muzeja bilo je živo, puno djece s roditeljima ili tetama, jer ovdje će se do 18. rujna svakog dana održavati zanimljive radionice. Dvorište ideja program je Gradskog muzeja Vinkovci za djecu koji se održava drugu godinu zaredom.

Raznovrsnim aktivnostima potiče se kreativnost, a djeca dolaze do brojnih novih ideja koje potom mogu iskoristiti kod kuće ili u školi. I ove godine ugostit će udruge, ustanove, društva, umjetnike, kazališta i škole zahvaljujući kojima roditelji mogu biti sigurni da će njihovi mališani kvalitetno provesti vrijeme, ispunjeno smijehom i zabavom, sklapanjem novih prijateljstava, i na zanimljiv način doći do novih spoznaja.

Vikend je također posvećen najviše djeci. Uz svakodnevno Dvorište ideja, Slavonski sokak, Vinski šor, Bircuz, Folklorne večeri, u subotu je Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina, a u nedjelju Mimohod dječjih folklornih skupina, u kojemu će vinkovačkim ulicama i trgovima prodefilirati mali folkloraši iz cijele Hrvatske odjeveni u nošnje svoga kraja. Za vikend nastupaju TS Begeš, Slavonske lole, Sanjaice i Lidija Bačić. M.F.
Možda ste propustili...

GRAD OSIGURAO NOVAC ZA ISPLATU UMIROVLJENIČKE BOŽIĆNICE

Dijelu “penzića” božićnica 30 eura

PLANINARSKO DRUŠTVO KRNDIJA NA POHODU NA ANĐINU BARAKU

Spomen na jedanestoricu branitelja

ZA PODUZETNIKE, POTREBNA PRIJAVA

Besplatna edukacija u prostorima DVD-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SKUPLJANJE NIJE ZAVRŠENO

Urod podbacio, ali je
kvaliteta žira vrlo dobra

2

DOBILI POTPORU VLADE I SVE DOZVOLE

U obnovu idu vrtić i zgrada NK Mladost

3

AKCIJA JE HUMANITARNOG KARAKTERA

Srednjoškolci prodavali proizvode koje su u školi sami izradili