Crna kronika
ČETVORICA OSUMNJIČENIH

Nelegalno i opasno - mjesecima krali struju
Objavljeno 12. kolovoza, 2022.
Četiri su osobe osumnjičene za krađu struje u Požeško-slavonskoj županiji. Kako doznajemo, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice te dvojicom 41-godišnjih srpskih državljana koje se sumnjiči da su u vremenu od studenoga 2021., pa do svibnja 2022., u mjestu Lukač, neovlašteno se spojili na električni vod i oštetili HEP za novčani iznos veći od 15 tisuća kuna. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz HEP-a upozoravaju građane kako je neovlaštena potrošnja električne energije opasna, jer neovlaštene radnje na mjernom mjestu i priključku mogu prouzročiti požar te biti opasne za život. Isto tako, protuzakonita je, ali i skupa, jer se nakon otkrivanja neovlaštene potrošnje obračunava količina potrošene, a nenaplaćene električne energije, u skladu s Općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom.

- HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. kontinuirano provodi kontrole mjernih mjesta i priključke električne energije radi utvrđivanja neovlaštene potrošnje - krađe električne energije. Ako sumnjate na neovlaštenu potrošnju električne energije kod nekog korisnika, možete se obratiti nadležnom distribucijskom području - poručuju iz HEP-a. S.Lacić
Možda ste propustili...

ZBOG ODUZETE PREDNOSTI U SLATINI

U prometnoj nesreći ozlijeđen motociklist

USKOK POKRENUO ISTRAGU PRTIV PET MUŠKARACA

Prokrijumčarili i prodali 54 tone duhana

U MJESTU STRMAC, KOD NOVE GRADIŠKE

Požar izbio u bivšem hotelu

Najčitanije iz rubrike