Osijek
DANI GRADSKE ČETVRTI GORNJI GRAD

Vikend uz urbanu glazbu, sport, film i druženje djece s vatrogascima
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

Blagdan svetih Petra i Pavla ujedno je i Dan Gradske četvrti Gornji grad. U sklopu višednevne proslave, u petak je održano druženje vatrogasaca DVD Gornji grad, koji slavi 150 godina rada, s djecom i građanima uz vatrogasne zanimacije, vježbe, potražne pse... Na livadi parka na Gornjodravskoj obali, djecu su vatrogasci darivali bojankama, a ugodna večer se nastavila između Zdenca i spomenika Picassa, gdje je održan Promenada Sunset party, urbano druženje građana uz raznovrsnu ugostiteljsku ponudu i glazbu.

Subota je rezervirana za poslijepodnevni Malonogometni turnir na Vijencu Augusta Cesarca od 16 do 20,30 sati, a koji bi trebao postati tradicija, te za subotnju večernju filmsku projekciju na otvorenom s početkom u 20,30 sati na promenadi kod Zdenca.

Predsjednik Vijeća GČ Gornji grad dr.sc. Tomislav Dagen kazao nam je kako je njihova četvrt najveća u Slavoniji.

- Gornji grad živi s DVD-om koji je možda neprimjetan u sredini sve dok se ne dogodi potreba za njihovom intervencijom, a zapravo ima veliku ulogu u našem društvu već 150 godina. Dan otvorenih vrata DVD Gornji grad organizirali smo kako bi građani došli u neposredni kontakt s vatrogascima koji brinu o našoj sigurnosti. Ovo je edukativna akcija za djecu koja su mogla „naučiti“ dio vatrogasnih vještina, a kada odrastu možda se i pridruže našem DVD-u. A Sunset party je jedna urbana priča uz izvrsnu glazbu DJ-a. Na turniru , po prvi puta, natjecat će se kafići iz Gornjeg grada, nagrade će dobiti najbolji strijelac, najbolji golman, najbolji igrač i najbolja ekipa. A navečer prikazujemo film prema odabiru građana Gornjeg grada, pa pozivam sugrađane da nam se ove subote pridruže, kaže Dagen.

D.Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ANALIZA: ODVAJANJE PRIKUPLJENOG OTPADA

Samo su četiri grada ispunila EU normu

2

PUSTARAŠKI ĆOŠAK

Antunovac: Grade muzej na otvorenom

3

PREMJEŠTAJI SVEĆENIKA I U ISUSOVAČKOJ REZIDENCIJI

O. Hrvoje Juko odlazi u Innsbruck