Regija
PREDSJEDNIK ŽO HSU-a VINKOVIĆ:

"Ovogodišnji Vezovi ispolitizirani, gube narodnu i socijalnu komponentnu"
Objavljeno 28. lipnja, 2022.

ĐAKOVO – Ove godine ne održavaju se 56., nego, zbog neodržavanja 2020., 55. Vezovi, a sve su manje i 'đakovački'. Jer, nepozivanjem Predsjednika RH na Vezove i izostankom njegovog pokroviteljstva nad njima, Vezovi su ispolitizirani i HDZ-ovi, rekao je na presici, u utorak, predsjednik ŽO HSU-a Zoran Vinković. Dodao je da, dok je on bio na čelu Grada, „bez obzira tko je bio na vlasti, nijedna institucija – od Vlade, Sabora do Predsjednika RH, nije bila zaobiđena u pozivanju i  pokroviteljstvu za Vezove“.  Rekao je kako „je, očito, nalog za nepozivanje Predsjednika RH stigao odozgo, te da na ovaj način Vezovi gube smisao narodne smotre“.

- Vezovi su ove godine izgubili i socijalnu komponentu s obzirom na cijene u šatoru, a jer su cijene ekonomske, a ne pristupačne za građane u ove vezovske dane, pa će građani, pogotovo umirovljenici i oni slabijeg imovnog stanja, teško ući u šator, osim ako se sami ne pobrinu za pinkl-bal, rekao je Vinković. Ponovio je svoj prijedlog da se u bivšoj upravnoj zgradi Pan – Trgoprometa, a koju je kupio Grad, formira Muzej Đakovačkih vezova.

Osvrnuo se i na jumbo-plakate koji su osvanuli na nekoliko mjesta po gradu, pa i kod Univerzala.

–Na njima piše „Bože, oprosti im jer ne znaju što čine“. Ne ulazim u namjere i razloge gospodina koji je tamo potpisan, no njima nije mjesto u srcu Slavonije i pogotovo ne u dane Vezova, a odgovoran za njihovo neuklanjanje je Grad, rekao je Vinković. S.Ž.

Možda ste propustili...

NA MJESTU BUDUĆEG PARKINGA ZA TERETNJAKE ISKOPANE PRVE PROBNE ARHEOLOŠKE SONDE

Autopark uz A3 pokrenut će gospodarstvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CIJENE NEKRETNINA U VINKOVCIMA RASTU

"Kvadrat" u novogradnji od 1500 do 1700 eura

2

VEĆ POČELA GRADNJA NOVIH POSLOVNO-PROIZVODNIH POGONA

Završena infrastruktura u
Zoni malog gospodarstva,
parcele za kunu po “kvadratu” godišnje

3

POTREBNO JE OSIGURATI DODATNA SREDSTVA

Sportska dvorana u Babinoj Gredi stigla je do pod krov