Mozaik
ODRŽAN NACIONALNI IZBOR U ZAGREBU

Izabrana Miss Universe Hrvatske
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
Izbor za Miss Universe Hrvatske 2022. održan je u Zagrebu. Za titulu najljepše borilo se 13 djevojaka. Krunu Zlatarne Dodić i titulu hrvatske predstavnice na izboru za Miss Universe ponijela je 19-godišnja Arijana Podgajski, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Arijana govori engleski jezik, voli trenirati kod kuće, vježbati jogu, šetati prirodom, čitati... Kao Miss Universe Hrvatske želi se zauzimati za mentalno zdravlje, prava žena i napuštene životinje.

Trinaest djevojaka dan prije finalne večeri odradilo je preliminarno natjecanje koje je uključivalo bodovanje u kupaćim kostimima i samostalni desetominutni intervju pred članovima preliminarnog žirija. Na temelju bodova s preliminarnog natjecanja te ukupnih bodovanja u finalu najuspješnijom i najkompletnijom djevojkom proglašena je upravo Arijana Podgajski iz Krapine, njezina prva pratilja je Klaudija Krezić iz Sesveta, a druga je pratilja Veronika Đerek iz Ivanić-Grada. Za Miss simpatičnosti proglašena je Antonela Zvonković. Glavna nagrada je stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa u vrijednosti do 20.000 eura.

Put do titule Miss Universe nije bio nimalo lak jer su djevojke odgovarale i na brojne teme poput prava na izbor, mentalnog zdravlja, slobode govora i prava na prosvjede, promjene standarda ljepote i globalnog siromaštva. Program u kojem su nastupili Filip Rudan i Jacques Houdek vodio je Davor Garić, a u publici su sjedile bivše Miss Universe Hrvatske: Ivana Mišura, Mia Pojatina, Ivana Delač, Mia Rkman, Sarah Ćosić, Lana Obad, Barbara Filipović, Shanaelle Petty i Ora Antonia Ivanišević. M.Kokaj
Možda ste propustili...

NOVA PJESMA DOBITNIKA PORINA ZA FOLKLORNU GLAZBU

”Jouno i Duoro” Kavalira iz Bednje

PANONSKA JEZERA, JEDINSTVENI SVJETSKI FENOMEN

Tuzlanska slana jezera iz godine u godinu privlače sve više turista

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PANONSKA JEZERA, JEDINSTVENI SVJETSKI FENOMEN

Tuzlanska slana jezera
iz godine u godinu
privlače sve više turista

2

U SUBOTU, 2. SRPNJA, U 21 SAT, NA TRGU VATROSLAVA LISINSKOG

Počinje Osječko ljeto kulture

3

FESTIVAL UMJETNIČKE TAMBURAŠKE GLAZBE

400 glazbenika izvelo 50 skladbi za tamburu