Regija
DOSTOJANSTVEN IZGLED GROBLJA

Izgrađene nove staze, sanirana mrtvačnica
Objavljeno 24. svibnja, 2022.

SLADOJEVCI

U sklopu redovitih aktivnosti na podizanju kvalitete grobljanskih usluga i poboljšanju infrastrukture na gradskom groblju u Slatini te na grobljima u prigradskim naseljima, tvrtka Slatina kom, zadužena za upravljanje grobljima, obavila je uređenje groblja u Sladojevcima.
Osim redovitog održavanja prema godišnjem planu i programu rada, na tom su groblju započeli intenzivni radovi na njegovu planskom uređenju, izgrađeno je nekoliko novih staza, a ovih su dana završeni i radovi na sanaciji mrtvačnice.
– Uređenjem mrtvačnice čija je fasada nakon sanacije zidova oštećenih vlagom osvježena novim slojem boje, a oličeni su i unutarnji zidovi, završena je još jedna faza uređenja groblja u Sladojevcima planirana za ovu godinu. U narednom periodu preostaje asfaltiranje pripremljenih dionica novoizgrađenih staza, a potom i daljnje uređenje i izgradnja novih dionica staza, te će se osvježiti i vanjska stolarija na mrtvačnici, – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić.
Sanaciju i uređenje sladojevačke mrtvačnice tvrtka Slatina kom odradila je u suradnji sa slatinskim obrtom Vulić vlasnika Zvonka Vulića, a vrijednost radova iznosila je 27.684,00 kune.
Do sada obavljenim radovima i uređenjem mrtvačnice i sladojevačko groblje poprimilo je novi, dostojanstveni izgled, a uređenjem zapuštenog rubnog dijela stvorena je mogućnost otvaranja novog polja za plansko proširenje groblja.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

NA 56. VEZOVIMA OTVORENA ETNOGRAFSKA IZLOŽBA

U Muzeju Đakovštine lička etnopriča

”POKRENI PROMJENU” - IZLOŽBA U ZAVIČAJNOM MUZEJU

Izloženi predmeti koje su izradili đaci s teškoćama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana