Mozaik
LEGENDE HEAVY METALA NASTAVILE SVJETSKU TURNEJU

Iron Maiden oduševili Arenu
Zagreb i prvi put izveli nove
pjesme s albuma “Senjutsu”
Objavljeno 23. svibnja, 2022.

Britanske heavy metal legende Iron Maiden nakon gotovo tri godine prekida zbog panademije koronavirusa nastavili su u nedjelju svoju Legacy Of The Beast turneju u rasprodanoj zagrebačkoj Areni, gdje su premijerno izveli i tri pjesme sa svojeg prošlogodišnjeg albuma "Senjutsu".Publika u Areni, koju su zaposjeli obožavatelji najpopularnijeg svjetskog heavy metal benda iz Hrvatske i okolnih država, imala je priliku prva čuti pjesme "Senjutsu", "Stratego" i "The Writing On The Wall" s posljednjeg albuma Iron Maidena, koji je izišao u rujnu prošle godine, te ostvario kritičarski i komercijalni uspjeh dospjevši na vrhove top-lista u 24 zemlje.

Početak gotovo dvosatnog nastupa otvorila je upravo naslovna pjesma s tog albuma tijekom koje se na pozornici pojavio i Eddie, popularna maskota benda, ovaj put odjeven kao samuraj. U nastavku su slijedili dobro znani hitovi poput "Fear Of The Dark", "Number Of The Beast", "The Trooper" ili "Run To The Hills" popraćeni maštovitom scenografijom, pirotehničkim efektima i standardnim scenskim rekvizitima kao što je maketa vojnog aviona Spitfire, koja se njiše nad glavama članova benda dok izvode "Aces High".

Steve Harris (basist i vođa benda), David Murray (gitara), Adrian Smith (gitara), Janick Gers (gitara) i Nicko McBrain (bubnjevi) predvođeni karizmatičnim pjevačem Bruceom Dickinsonom, s kojim je publika gotovo cijeli koncert pjevala uglas, i u Zagrebu su potvrdili svoj visoki profesionalizam i pokazali zašto su i nakon gotovo pola stoljeća karijere (osnovani su davne 1975. godine) sinonim za heavy metal i jedan od najvećih živućih bendova uopće.

Glazbeni spektakl Legacy Of The Beast vidjelo je prije prisilne pauze zbog pandemije gotovo dva milijuna ljudi diljem svijeta, a obožavatelji i mediji pozdravili su ga kao najekstravagantniju i vizualno najspektakularniju izvedbu dosadašnje karijere benda, sa set listom koja predstavlja presjek njihova glazbenog puta kroz desetljeća.

Za nastavak turneje britanske glazbene megazvijezde pripremale su se oko mjesec dana u Splitu, gdje su unajmili dvoranu u Lori za uvježbavanje brojnih nastupa koji će uslijediti idućih mjeseci jer nakon Zagreba će u europskom dijelu turneje uslijediti još 28 koncerata u nizu gradova do kraja srpnja. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana