Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA POSLJEDNJI NATJECATELJSKI CIKLUS ODRADILE BEZ STRESA

Promocija mladih i osiguran ostanak zaslužuju palac gore
Objavljeno 12. svibnja, 2022.

Posljednju utakmicu u sezoni 2021./22. odbojkašice superligaša s Drave odigrale su prije mjesec i pol dana. Osijek je na kraju sve zaključio 9. mjestom te je ostvario učinak od osam pobjeda i 14 poraza, osvojivši pritom i 22 boda.Iako je plasman na kraju u donjem dijelu poretka, Osječanke su borbu za bodove odradile bez stresa. Ugrožene ekipe ostale su ipak na popriličnoj udaljenosti, a nije mnogo nedostajalo da se na kraju ostvari i nešto bolji plasman.

- Pred početak prošle jeseni dva su postavljena cilja. Uz promociju naših mladih igračica trebalo je osigurati superligaški status. To smo ostvarili, odigrali smo jednu, možemo reći, pristojnu sezonu u kojoj smo napravili na parketu ono što smo i priželjkivali - smatra trener Tomo Paun, koji je odradio drugu sezonu na klupi ŽOK Osijek. On, kao i svi u klubu, svjesni su da je učinak mogao biti i kvalitetniji.

- Dvije-tri pobjede više donijele bi i pomak u poretku. Ljepše bi svakako izgledalo, ali bilo je tijekom sezone objektivnih poteškoća koje su nas spriječile da na koncu imamo možda i više od osam pobjeda. Prvenstvo smo zaključili s četiri poraza u nizu, ali treba naglasiti da smo u tih zadnjih 18 dana odigrali čak šest utakmica. U nekima od njih imali smo dobro otvaranje, ali nismo u istom ritmu igrali do kraja. Ovo je ipak mlada, neiskusna ekipa, a htio sam da u završnici što veći broj igračica dobije više minuta na parketu - pojašnjava Paun, koji je na ukupno 23 odigrane utakmice u sezoni (uz superligaške, tu je i jedna u Kupu Snježane Ušić, gdje je u osmini finala bolji bio Dinamo), u zapisniku imao čak 21 ime. Naravno, nije bilo dovoljno minuta za sve.

- Kako smo šest kola prije kraja osigurali ostanak, bilo je logično da neke igračice dobiju više prigoda na parketu. Zaslužile su to i pristupom tijekom trenažnog procesa. Naravno, sezonu su iznijele one najstandardnije i najiskusnije - priznaje trener Osijeka koji je zadovoljan kako su neke igračice iz kadetsko-juniorskog pogona (koji se kali i kroz nastupe u Prvoj ligi), dobro reagirale i u seniorskoj konkurenciji. U toj skupini su svakako Weinand, Marija Lovrić, Rajndl, Volmut i Županić, koje su prvi put bile u ozbiljnoj rotaciji. Naravno, pomogle su i one koje već imaju iza sebe superligaških minuta (Jurić, Gajić, I. Lovrić, Kainz...). Dodatni plus što je riječ i domaćem kadru, koji bi s pokojim pojačanjem sa strane sigurno igrao i zapaženiju ulogu. No, klub djeluje najbolje što može u aktualnim okolnostima.

- Intencija je da se postojeći kadar zadrži, a ako se ukaže prigoda i nadogradi. Naravno, promjene i odlasci uvijek su mogući, ali vjerujem da ako ih bude, da neće biti drastični - nada se Tomo Paun, koji će do pred kraj lipnja držati igrački kadar u pogonu. Nakon toga slijedi potpuni odmor do sredine kolovoza, kada počinju pripreme za novu superligašku sezonu.

Nino Benčina
Tomo Paun,

trener ŽOK Osijek

Kako smo šest kola prije kraja osigurali ostanak, bilo je logično da neke igračice dobivaju više prigoda na parketu. Zaslužile su to i pristupom tijekom trenažnog procesa. Naravno, sezonu su iznijele one najstandardnije i najiskusnije.

PAUNOVIH 21
Tijekom sezone boje ŽOK Osijek branio je velik broj igračica. U 23 utakmice, u rosteru se našlo čak 21 ime. Evo i svih koje su u sezoni 2021./22. bile u nekom od zapisnika službenih utakmica. To su: Anja Jurić (kapetan), Tatjana Gajić, Ivana i Marija Lovrić, Mia Kainz, Karla Kolobarić, Rea Rajndl, Lucija Lizatović, Teisa Weinand, Dora Gadžić, Aurela Štebih, Nika Županić, Marina Volmut, Anja Matković, Ružica Dugandžić, Ena Tubić, Nika Višević, Nika Perković, Lara Matusina, Leonarda Stojković i Ira Merkaš.

Možda ste propustili...

PRIJATELJSKA UTAKMICA OSIJEK - WOLFSBERG

Slavljenik primio četiri komada, mogao i više

PREDSTOJEĆEG VIKENDA U LIVANI TURNIR U U11 UZRASTU

Međunarodni memorijalni (U-11) "Milenko Jerković"

EUROPSKO ATLETSKO PRVENSTVO 2026.

Budimpešta ili Birmingham kandidati za domaćina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana