Regija
POLICAJCI OPET POMAŽU

Nabavili su drva obitelji u potrebi
Objavljeno 28. siječnja, 2022.
SLAVONSKI BRODPolicajci iz Slavonskog Broda nastavljaju sa svojim dobročinstvima te su se ponovno ujedinili u humanitarnoj aktivnosti i učinili da srce obitelji Vuković jače zakuca.

- Policajci su pomogli obitelji u nabavi drva za ogrjev. Radi se o skromnoj obitelji od šest članova, koja je u nezavidnoj financijskoj situaciji. Međusobno su se dogovorili i u svoje slobodno vrijeme organizirali te pomogli i u rezanju i premještanju ogrjevnog drva. Također, potaknuli su radne kolege, koji su prikupili razne potrepštine (hrana, odjevni predmeti i slično) i uručili ih članovima te skromne i samozatajne obitelji - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Podsjetimo, policajci iz Brodsko-posavske županije, točnije, iz Postaje granične policije Vrpolje, organizirali su i akciju "Božićno svjetlo neka uđe u njihov dom", u okviru koje su se udružili, kontaktirali predstavnike lokalne zajednice (Općinu Velika Kopanica, tvrtke, ugostiteljske objekte, trgovine, obrte, OPG, Autoškolu, Fitness centar, mesnicu) i osobe koje su bile spremne pomoći. Prikupili su kućne potrepštine, hranu, odjeću, slatkiše i slično, koje su predali članovima triju obitelji s područja Male Kopanice i Velike Kopanice.
Zoltan Križan je prilikom primopredaje rekao: "To mi najviše u životu znači. Tako mi moj rođeni brat ne bi pomogao kao što mi oni pomažu", a Krunoslav Buzatović za kontakt-policajce je rekao: "Oni su odlični. Uvijek dostupni, u kojem god ih trenutku trebamo. Uvijek se možemo njima obratiti."

Policajci iz Slavonskog Broda također su se angažirali u predbožićno vrijeme te su u suradnji sa Studentskim katoličkim centrom i Župom svetog Leopolda Mandića iz Slavonskog Broda mjesecima prikupljali plastične čepove. Veliku količinu čepova darovali su Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca, čijem su se pozivu za uključenje u akciju odazvali, i još se uvijek odazivaju, ljudi diljem Hrvatske, a koja novac od predaje čepova koristi za nabavu prijeko potrebnih, skupih lijekova za svoje članove. S. Lacić
Možda ste propustili...

PRVI ZAJEDNIČKI NASTUP BARANJSKIH PROIZVOĐAČA

Dvije šampionske titule, zlatne i srebrne medalje

MEMORIJAL "STJEPAN KURIC ĆEIKO"

Najbolji je ribič Zlatko Gabajček

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana