Crna kronika
LIJEČENJE NA SLOBODI I UVJETNA KAZNA

Osuđena zato što je sramotila djecu
Objavljeno 24. prosinca, 2021.
Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici zaprimilo je drugostupanjsku presudu Županijskog suda u Osijeku kojom je odbijena žalba 56-godišnje optuženice kao neosnovana te je potvrđena prvostupanjska presuda. Ženu se teretilo da je bez znanja djece i njihovih roditelja napravila fotografije djece rođene 2008. i 2015. godine, i putem društvene mreže, na svom profilu objavila njihove fotografije i kreirala objave o ocu djece te time omogućila osobama označenima kao prijatelji (više od dvije tisuće osoba), na navedenoj mreži preuzimanje i pregledavanje navedene objave, što je kod djece izazvalo nelagodu, poniženje i izrugivanje njihovih prijatelja.

Općinski je sud u Virovitici 30. rujna, u povodu optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici podignute protiv 56-godišnjakinje, donio presudu kojom je utvrdio da je optuženica počinila dva protupravna djela zakonskih obilježja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece povredom privatnosti djeteta te joj odredio liječenje na slobodi u trajanju od šest mjeseci. Navedenu 56-godišnjakinju teretilo se da je u neubrojivom stanju počinila navedena kaznena djela u vremenu od 17. do 20. studenoga prošle godine na području Virovitičko-podravske županije.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podignulo je i optužnicu protiv 47-godišnjakinje zbog davanja lažnog iskaza. Tereti ju se da je 2. listopada 2020. na području Virovitičko-podravske županije, prilikom ispitivanja u svojstvu svjedoka u prekršajnom postupku, iako je bila upozorena na posljedice davanja lažnog iskaza, slagala da je njezin suprug bio nasilan prema njoj i uputio pogrdne riječi i psovke. Tereti ju se da je pritom bila svjesna kako to nije istina, pa je nadležna policijska postaja na temelju njezina iskaza, pred Općinskim sudom u Virovitici pokrenula prekršajni postupak protiv njezina supruga zbog nasilja u obitelji. Općinski sud u Virovitici donio je presudu s kaznenim nalogom i proglasio je krivom zbog davanja lažnog iskaza, osudivši je na šest mjeseci zatvora, ali u koji neće ići jer je izrečena uvjetna osuda s rokom provjeravanja od jedne godine. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA ZAPADNOJ OSJEČKOJ OBILAZNICI

Izravan sudar dvaju auta

2

POLICIJA TRAŽI POMOĆ

Teško stradao biciklist, ne zna se tko je

3

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD SOTINA

U sudaru jedna osoba poginula, više ozlijeđenih