Osijek
U ČETVRTAK POČINJE ADVENTIRANJE

Svijetlit će 10 km lampica
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
Osijek će u pravo blagdansko ozračje zakoračiti na svoj dan, u četvrtak, 2. prosinca, kada se obilježava sjećanje na taj dan 1786. godine, kada su tri dijela Osijeka, nekadašnje gradske općine Tvrđa, Gornji i Donji grad, postala jedna cjelina. Za poslijepodne je najavljena svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj bi trebao nazočiti i Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH. Nakon toga u gradu će se upaliti i božićna rasvjeta, kako je najavio gradonačelnik Ivan Radić, novost u ovogodišnjem Adventu je ukupno deset kilometara lampica koje će osvjetljavati grad.

"Razvili smo modele Adventiranja i želimo da se naši sugrađani i naši gosti u njemu druže. Advent nisu samo svjećice i mirisi nego su to i druženja, obitelj, prijatelji. Ukratko, advent smo mi Osječani. Ali, svjesni epidemiološke situacije, želimo potaknuti da se građani kreću duž cijeloga grada i na taj način nećemo ih dijeliti na one koji imaju odnosno nemaju COVID potvrde. Želimo svima omogućiti da sudjeluju u Adventu", najavio je gradonačelnik Radić.

Ostaje još nepoznanica gdje će biti postavljen 35-metarski panoramski kotač, kao najveća atrakcija ovogodišnjeg Adventiranja, ali i o tome će nakon četvrtka biti sve manje tajni. D.Kuštro
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI OPĆINE ERNESTINOVO

Besplatne pripreme za državnu maturu

PREDAVANJE U SKLOPU 10. CIKLUSA OTVORENOG ČETVRTKA

Treba li ranije učiti strani jezik?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CIJENE STANOVA U OSIJEKU I DALJE RASTU

Rabljeni stanovi prodaju se za 1300 eura po kvadratu

2

U NEKADAŠNJEM OLT-U ZNANOST, KULTURA, SPORT...

Revitalizirani će prostor biti idealan susjed kampusu

3

RADNA SKUPINA ZA SUSTAV UPRAVLJANJA KVALITETOM HZŽ-A

Na čelu Osječanka Ana Marija Putrić